“Duruşmadan Yine Adaletsizlik Çıkmıştır”

0
81

ali ismail davası1Milletvekili Eryılmaz, Ali İsmail’in Ölümüyle İlgili Davanın İkinci Duruşmasına da Katıldı…

Geçtiğimiz yıl Eskişehir’deki gezi protestoları sırasında Ali İsmail Korkmaz’ı döverek öldürmekle suçlanan dördü polis sekiz sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması Kayseri 3. Ağır Ceza mahkemesinde görüldü.

Polisler ve sivil saldırganlar tarafından dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili davanın Eskişehir’den kaçırılan ikinci duruşması Kayseri’de önceki gün görüldü. Davaya destek vermek üzere, Türkiye’nin hemen hemen her yerinden devrimci gençler, yurtseverler, Ali İsmail’in ev ve okul arkadaşları milletvekilleri, sendika temsilcileri, işçiler, üniversite öğrencileri ve sivil toplum örgütleri Kayseri adliyesine akın etti. Duruşmayı takip etmek üzere Kayseri adliyesinde hazır bulunan CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz duruşma sonunda bir açıklama yaptı.

CHP olarak duruşmaya CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, Milletvekilleri, Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner, Musa Çam, Candan Yüceer, Muharrem Işık, Müslüm Sarı ve Gökhan Günaydın’la birlikte katıldıklarını ifade eden Vekil Eryılmaz; “Ayrıca ülkenin dört bir tarafından adalet arayışı için Kayseri’ye gelen, tüm engellemelere rağmen davaya sahip çıkan, destek veren 3000’i aşkın yurttaşımıza teşekkür ediyorum. Şu bir gerçek ki, mücadele etmeden, bedel ödenmeden demokrasi ve özgürlükler korunmuyor.

Emel hanımın duruşmadaki dik duruşu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençleri kucaklaması ve ‘Ali İsmail’i kaybettim ama sizin gibi on binlerce İsmail’i kazandım’ şeklindeki açıklaması bir annenin nasıl asil olabileceğini bir kez daha herkese göstermiştir. Yapılan duruşma sonunda daha önce tutuklanan beş sanık hakkındaki tutuklama kararının devamına karar verildi.

Dinlenen 10 tanığın açık beyanları ve kamera kayıtlarına rağmen sanık polislerin tutuklama talebi maalesef yine mahkeme tarafından reddedildi. Bu duruşmada Türkiye’nin bir hukuk devleti değil bir Polis Devleti olduğunu bir kez daha gördük. Maalesef duruşmada tanıklar katilleri birer-birer teşhis etmesine rağmen, sanıklar ve sanık vekilleri ise Ali İsmail’i ve tanıkları suçlulaştırmaya çalışmış, yaklaşık 15 saat süren duruşmadan yine adaletsizlik çıkmıştır. 10 tanığın detaylı ifadesi ve görüntülere karşın tutuksuz sanıkların tutuklanması talebi ise reddedilmiştir.

Katiller ve adaletin tecellisinden kurtulacağını sananlar ne yaparsa yapsınlar halkımızın adaletinden kurtulamayacak ve işledikleri katliam ve işkence suçlarının cezasını çekeceklerdir. Duruşma 14 Temmuz’a ertelenmiştir. Bizler bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Halkımızın vicdanlarını yaralamayacak bir kararla dava sonuçlanıncaya dek mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here