Durkal; “Coğrafyamız Su Sporları İçin Çok Elverişli”

0
38

Türkiye Yelken Federasyonu Optimist Milli Takım Antrenörü Gökhan Durkal; “Coğrafyamız Su Sporları İçin Çok Elverişli”

Türkiye Yelken Federasyonu Optimist Milli Takım Antrenörü Gökhan Durkal, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Optimist Dünya Şampiyonasında kızlar kategorisinde dünya şampiyonu olduklarını kaydeden Durkal; “Geçtiğimiz bayram öncesinde Bodrum’da 7-15 yaş grubunun Optimist Dünya Şampiyonası düzenlendi. Çok popüler ve zor bir sınıfın yarışı bu, yaklaşık 282 sporcu 62 ülke katıldı bu şampiyonaya. Önümüzdeki yıllarda ülkelerinin olimpik sınıfında elit sporcularını temsil edecek bu yaş grubundaki çocuklar yarıştı orada. Biz burada kızlar kategorisinde dünya şampiyonu olduk, bu gurur verici bir şey. Bu sınıfta tarihimize ilk defa altın madalya aldık, bunun ayrı bir gururunu yaşadık” dedi.

Gerçekleşen ziyarette İskenderun ve Türkiye’deki yelken sporunu değerlendiren Durkal; “İskenderunlu olmak ayrı bir güzel. Buradan sayısız milli sporcular da çıktı. Yaklaşık 10 yıl kadar ben İskenderun Yelken Kulübünün antrenörlüğünü yaptım profesyonel olarak. Onun öncesinde de 20-25 yıl kadar da orada milli sporcu olarak birçok yarışa katıldım, milli oldum. Türkiye şampiyonalarına girdim, milli takımla yarışlara gittim, şu an milli takım antrenörü olarak İskenderunlu biri olarak şehrimizi temsil etmenin gururunu yaşıyorum.

Yelkene ilgi çok fazla özellikle pandemiden sonra daha da arttı çünkü yelken bireysel bir spor. Takım olarak birbirine yardım etsen de denize çıkana kadar, denizde tamamen bir tekneyle tek başına denizde özgür bir şekilde icra edilen bir spor yelken. İskenderun’da da ilgi gayet iyi… Şu an halihazırda İskenderun’da Yelken Kulübünde yaz kursları devam etmekte. Mevcut bir takımı var, yılın 12 ayı boyunca antrenmanlara çıkıp Türkiye Yelken Federasyonu’nun faaliyet programında olan bütün yarışlarını takip eden bir kulüp var” diye konuştu.

Yaşadığımız coğrafyanın su sporları için çok elverişli olduğunu da vurgulayan Durkal; “Burada çok güzel bir körfez var, mükemmel bir denizimiz var.  Yelken açısından da çok iyi şartların olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz aslında bu çok önemli. Daha fazla kulübün olması, İskenderun’da başka kulüplerin açılması, onların teşvik edilmesi çok önemli… Coğrafya olarak çok güzel bir bölgedeyiz çünkü. İskenderun Yelken Kulübü bayrağı bir şekilde taşıyor devam ettiriyor ama umarım başka kulüplerde açılır başka insanlara da teşvik olur bu işler. İskenderun’da yelkenden anlayan çok iyi antrenörler, yetişmiş insanlar var. Bu işi başka bir boyuta taşıyabiliriz. Her sene burada ulusal yarış olabilir mesela, uluslararası müsabaka olabilir, devletimiz bu konuda çok destekçi. Madenli’ye çok güzel bir marina yapıldı ve Valimize teşekkür ediyorum çok güzel bir marina oldu. Orada Su Sporları Merkezi kuruldu, bu çok önemli. Altyapı olarak çok hazırız inşallah daha fazla kulüple, daha fazla sporcuyla daha fazla insana ulaştığımız zamanlar olur” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here