Dudu: “Savaşlara Verilecek En Güzel Cevap ‘Kardeşlik’tir”

0
99

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Hıristiyan aleminin “Noel Bayramı”nı kutladı. Kutlamasında içinde bulunduğumuz coğrafyada sürdürülmeye çalışılan savaşlara dikkat çeken Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Dil, din, ırk, mezhep ve renk farklılıklarının hiçbir önemi yoktur. Bütün insanlar kardeştir” dedi.

Hatay’da yüzyıllardır kardeşlik ortamının yaşandığına vurgu yapan CHP Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Ülkemizde ve orta doğu ülkelerinde sürdürülmeye çalışılan kirli savaşlara verilecek en güzel cevap ‘Kardeşlik’tir. Bizler Hatay’da bunu yüzyıllardır gösteriyoruz. Hatay bütün Dünya’nın örnek alması gereken farklılıkların birliğidir. Burada yaşanan dayanışma, paylaşma ve kardeşlik kültürü her yerde egemen olduğunda barış ve kardeşlik hâkim olacaktır.

Ben de tüm inanışların örnek olarak yaşandığı bir ülkenin ferdi olmaktan duyduğum gurur ve onurla, Hıristiyan kardeşlerimin Noel Bayramını kutluyorum. Mezhep ve inanış farklılıklarının uluslar arası güçler tarafından körüklendiği Ortadoğu coğrafyasında, yaşadığımız bu kutsal günlerin, insanlığa, barışa ve huzura yapacağı katkı reddedilemez bir gerçekliktir. Yüzyıllardır barış ve hoşgörüden kaynaklanan birlikte yaşamın tüm dünyaya örnek olarak, farklılıkların düşmanlığından çıkar umanlara gereken cevabı vereceğine inancım tamdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here