Dudu; “Bu Sessizlik Savaşı Desteklemektir”

0
57

CHP Milletvekili Dudu, İsrail’in Suriye’yi Bombalamasının Ardından Hükümetin Sessiz Kalmasını Eleştirdi…

İsrail tarafından Suriye’nin bombalanmasını değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Başbakan ve Hükümet, İsrail konusunda samimi olmadığını bir kez daha ispatlamıştır. İsrail’in saldırılarına tek bir ses çıkmaması ikiyüzlülüktür” dedi.

İsrail’in, Suriye’ye saldırısının bölgedeki çatışmaları daha da derinleştireceğine dikkat çeken Milletvekili Mevlüt Dudu; “AKP Hükümeti ve Başbakan Savaştan yana mı yoksa barıştan yana mı? Bunu anlamak mümkün değil. Bir yandan Suriyeli muhaliflere her türlü desteği veriyorlar, diğer yandan da barıştan söz ediyorlar. Hükümetin tavrının ne olduğunu bilen birisi varsa açıklasın. Resulayn’da PYD-ÖSO çatışıyor, Ceylanpınar’da yaralı sayısı 20’yi geçmiş, Hükümetten çıt yok. İsrail Suriye’yi bombalıyor, ne Başbakan, ne Dışişleri Bakanı, ne de başka bir yetkili tek bir açıklama yapmıyor. Suriye’deki olaylar bölgeyi sardığında, bu durumdan en çok kim etkilenecek? Bu ateş ilk önce bizim ülkemize sıçramayacak mı? Ya bu Hükümet kör, ya da İsrail ile danışıklı dövüş yapıyor. Her ne sebeple olursa olsun bu sessizlik savaşı desteklemektir. Bu da AKP Hükümetinin dış politikadaki karasızlığı ve tutarsızlığıdır” diye konuştu.

Konuyu TBMM gündemine de taşıyan Milletvekili Dudu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde, yaşanan gelişmeler karşısında hükümetin hala sessiz kalmasının, kamuoyunda İsrail’in davranışını desteklemek anlamında yorumlandığını yineleyerek, şu soruları sordu;

“İsrail’in, Suriye’ye saldırısını nasıl değerlendiriyorsunuz? Suriye’deki iç savaşın bölgeye, dolayısıyla ülkemize yayılma tehditleri karşısında hangi önlemleri almayı düşünüyorsunuz? Suriye konusunda taraf olma politikalarınızı bir yana bırakıp, bir an önce barışın sağlanması hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz? Suriyeli muhalifleri Esad yönetimi ile görüşmeye teşvik edip, bölgedeki tansiyonu düşürmek hakkında bir çalışma planlıyor musunuz? İsrail’in Suriye’ye saldırısına hiçbir tepki vermemeniz, her fırsatta İsrail’i şiddetle eleştiren dış politikanızda bir değişiklik olduğunu mu göstermektedir? İsrail’in Suriye’ye saldırısı, devrilmesini istediğiniz Esad yönetimine yönelik olduğu için mi, hükümet tarafından tepki gösterilmemektedir?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here