Dr. Murat Yılmaz Samandağ’da Cemil Meriç’i Anlattı

0
250

mkü-cemil meriçHatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi Cemil Meriç Düşünce ve Kültürel Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen Cemil Meriç Yılı Etkinlikleri kapsamında “Aydınlar Cemil Meriç’i Anlatıyor” konferanslarından ikincisi Samandağ’da gerçekleştirildi. Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz’ın katıldığı  “Cemil Meriç: Mağaradan Çıkanların Yol Arkadaşı” isimli konferans, Samandağ ilçesi Belediye Nikâh Salonu’nda düzenlendi.

Program, Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tiyek, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını yapan Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tiyek Türk düşünce hayatının önemli isimlerinden Cemil Meriç’in gençlerimize tanıtılmasını sağlayan bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu belirterek Dr. Murat Yılmaz’a konferansından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Siyaset Bilimci Dr. Murat Yılmaz, Cemil Meriç’in bilgisizliği, zalimliği, şuursuzluğu mağara olarak nitelendirdiğini anlattı. Onun bilgisizlikten yani mağaradan çıkan bir aydın olduğundan bahsetti. Meriç’in kendisi gibi mağaradan çıkanlara yol arkadaşlığı ettiğini, mağaradan çıkanların arttığını, bu kişilerin arayışlarında Cemil Meriç’i bulduklarını vurguladı. Yılmaz; “Birbiriyle konuşmayan bir sürü Robinson. Herkes Robinson gibi kendi adasına kapanırsa kör dövüşü olur, silahlar konuşur. Mağaradan, kendi adamızdan çıkmalı, farklılıkları konuşmalı, kompoze etmeliyiz. Bunun yolu hoşgörü ortamıdır. İşte Cemil Meriç de çığlık ve sloganın dışında karşılıklı konuşulabilir bir noktada durur” diye konuştu.

Hakikati anlayabilmek için bütün bakışların önemli olduğunu vurgulayan Murat Yılmaz, herkesin kendi bakış açısıyla insanı anlattığını Shakespare’in de Mevlana’nın da Goethe’nin de Yunus Emre’nin de insanı anlattığını belirtti.

Öğrenci soruları ve bunlara verilen cevaplarla devam eden konferans, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tiyek’in Dr. Murat Yılmaz’a çiçek ve plaket takdimiyle sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here