Dr. Ender Çolakoğlu Piri Reis Mahallesinde Coşku ile Karşılandı

0
90

ender çolakoğlu17“Çok Çalışıp, Partimizin İktidar Olması Gerektiğini Herkese Anlatmalıyız”

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu Piri Reis Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Piri Reis Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda bir konuşma yapan Çolakoğlu; “Öncelikle her seçimde oylarımızın arttığı Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını en yükseğe taşıyan Piri Reis Mahallesinin partililerine, kadın kollarına, değerli temsilcilerine, gençlik kollarında çalışan sevgili kardeşlerime bu akşam buradan borcumu ödemek için çok teşekkür ettiğimi ifade etmek istiyorum. Yıllardan beri başımızın üstünde kılıç gibi duran AKP iktidarından kurtulma zamanı geldiğini hatta zamanının geçtiğini hepimiz biliyoruz. AKP iktidarından kurtulmak için Piri Reis Mahallesi sakinlerinin gösterdiği iradeyi tüm Türkiye’ye yaymak için buradayız. Hepimiz ülkenin geldiği durumu biliyoruz. Hepimiz AKP hükümetinin bu ülkeyi nasıl yönettiğini daha doğrusu nasıl yönetemediğini çok çok iyi biliyoruz” dedi.

Tüm komşularıyla yakın ilişkilerde olan bir ülke iken dış politikada komşuları tarafından ciddiye alınmayan, komşularına sürekli meydan okuyan bölge halkını huzursuzluğa sürükleyen bir ülke konumuna geldiğimizi öne süren Çolakoğlu; “Bu kötü gidişin daha fazla sürdürülemeyeceğini buradan haykırıyorum. Hatay’da sınır ili olmamız nedeniyle ülkeyi yönetenler tarafından yanlış dış politikalar sebebiyle iç huzur bozulmuş durumdadır. Toplumsal doku zarar görmüş, bozulmuş devamında ise ekonomik sorunlar baş göstermiş işsizlik artmış huzur bozulmuştur. Yakın zamanda bölge halkına ve ülkeye zarar veren bu yanlış politikaların değişmeyeceğine göre Hatay ve Türkiye’mizin tek kurtuluş yolu Cumhuriyet Halk Partisi iktidarından geçmektedir” şeklinde konuştu.

ender çolakoğlu18

12 yıldır iktidarda olan AKP’nin büyüme masalları adı altında her gün boş masallar anlattığını savunan Çolakoğlu; “İşçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin, köylünün içinde bulunduğu durumun artık sürdürülebilmesi imkansızdır. Ön göremedikleri enflasyon rakamlarının bedelini işçiye, memura, çiftçiye, emekliye ödeteceklerdir. Bunun bedelini onlar bize ödetmeden, bizler onlara ödeteceğiz. Cumhuriyet Halk Partililer emeğin en yüce değer olduğunu bilen, işçinin sağlığına, hayatına, güvenliğine, hakkına hukukuna sonsuz değer veren bir partidir. 1600 insan iş kazalarına iş cinayetlerine kurban gitmiştir. İşçinin hakkını vermeyen işçiyi sendikasızlaştıran taşeronluk sistemi kuran bir iktidarla karşı karşıyayız. İşçinin hakkını hukukunu korumak işçinin alın terini almasını sağlamak, işçinin can güvenliğini sağlamak biz Cumhuriyet Halk Partililer için vazgeçilmez bir görevdir. Demokrasiye, özgürlüğe, hukuka, adalete, eşitliğe yürekten inanan bir partinin üyeleriyiz” dedi.

Eğitim politikalarını da eleştiren Çolakoğlu, eğitim politikalarının tam bir fiyasko ile sonuçlandığını ifade ederek; “Cumhuriyet Halk Partisi laik, demokratik, aydın, yurtsever gençlerin yetişmesini sağlayacak çağdaş bir eğitim sisteminin savunucusudur. Osmanlıcayı zorunlu öğrenmek gibi bir şey dayatılıyor, bunu kabul etmek mümkün değildir. Gerekçe olarak da mezar taşlarında yazan Osmanlıcayı okuyamadıklarını anlayamadıklarını söylüyorlar. Ben mezarlıkları gittiğimde Berkin Elvan’ı okuyorum, Abdullah Cömert’i okuyorum, Ali İsmail’i okuyorum. Onların çığlıklarını duyuyorum. Tüm bu anlattığım gerekçelerle Cumhuriyet Halk Partililerin çok çalışıp, partimizin iktidar olması gerektiğini herkese anlatmalıyız. Unutmayın Cumhuriyet Halk Partisi varsa herkes için var. Birlik olmalıyız, bir araya gelmeliyiz. Bu birlikteliğin, bu gücün karşısında hiçbir gücün duracağına inanmıyorum. Ülkede huzuru ve güvenliği tesis edecek, siyaseti yüceltecek, ekonomiyi düzeltecek, iş hayatında, eğitim, öğretimde ve her alanda ülkeyi düzlüğe çıkaracak parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Hepinize iktidar yolunda hep beraber çalışmak umuduyla sevgi ve saygılarımı sunuyor çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Ender Çolakoğlu düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmanın ardından mahalle sakinleri ile sohbet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here