Dr. Can Pahalı Cinsel Terapiyle Yeniden İskenderun’da

1
3326

can pahalı1Uzun yıllar İskenderun’da hizmet veren ancak yaklaşık 5 yıldır İstanbul’da yaşayan Kadın Hastalıklar ve Doğum Uzmanı Dr. Can Pahalı yeniden İskenderun’da muayenehane açtı.

İstanbul’a yeni eğitimler almak için gittiğini ve eğitimini tamamlamasının ardından yeniden İskenderun’a döndüğünü kaydeden Dr. Pahalı, kadın ve doğum uzmanlığının yanı sıra cinsel problemler yaşayan çiftlere de derman olacak.

Cinsel yaşamla ilgili sorunların yaygın olduğunu görmesiyle bu yönde eğitim aldığını anlatan Pahalı; “Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak muayenehanemi yeni eğitimim sonrası tekrar açtım. Geçmiş çalışmalarımda başta vajinismus olmak üzere cinsel yaşamla ilgili sorunların oldukça yaygın olduğu dikkatimi çekti.

Cinsel sorunların yaşam kalitesini bozduğu eşlerin ilişkisini ve aile yapısını etkilediği bilinen bir gerçek! Özellikle vajinismusun boşanmalara kadar uzanabilen bir düzeyde sıkıntı yarattığını gözlemledim. Bunlarla bağlantılı olarak İstanbul Üniversitesinde Klinik Psikoloji alanında Yüksek Lisans yaptım. CİSED’ten cinsel sorunlarla ilgili olarak Cinsel Terapi eğitimi aldım. Jinekolojik hastalıklarla birlikte vajinismus başta olmak üzere cinsel sorunlarla bağlantılı hastaları da muayenehanemde kabul etmekteyim” diye konuştu.

Toplumda cinsel konularla ilgili olarak ciddi bir bilgi eksikliği olduğunu gözlemlediğini bunu da meslek hayatında yaşadığı bazı olaylardan örnekler vererek anlatan Pahalı, 10 yıllık evli olduğu halde hiç ilişkiye girememiş bir çifti gördükten sonra bu eğitimin gerekliliğini daha iyi anladığını kaydetti. Pahalı; “Gerdek gecesi kanama olmadığı için aile büyükleri tarafından apar topar muayeneye getirilen gelinlerin, muayenesinin ardından kızlık zarının esnekliğine bağlı kanama olmayabileceğini anlatmakta güçlük çekmenin hüznünü de yaşamıştım. Oysa ki bazı araştırmalar göstermiştir ki tamamen rahat ilk cinsel birleşmenin %90’ında aslında kanama olmamaktadır. Ancak özellikle bizim toplumumuzda yaşanan ilk gece gerginliği kanamaları arttırmaktadır” dedi.

Kadın Hastalıklar ve Doğum Uzmanı Dr. Can Pahalı, İskenderun Doğum ve Çocuk Hastanesi başta olmak üzere, İskenderun’daki farklı özel sağlık kuruluşlarında 15 yılı aşkın bir süre görev yapmıştı. (Haber-Foto: Helga TERBİYELİ-İskenderun)

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here