Dr. Berktaş; “Alerjenlerden Uzak Durun!”

0
61

İskenderun Özel Palmiye Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Berktaş, bahar aylarının gelmesiyle birlikte artan alerjik rahatsızlıklara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Alerjik rahatsızlıkların tedavisinin %100 mümkün olmadığını kaydeden Berktaş, alerjenlerden olabildiğince uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Berktaş; “Bahar Ayları geldi, alerjik rinit dediğimiz saman nezlesi sezonu açıldı. Özellikle bahar aylarında polenlerin, rutubetin artması ile birlikte şikayetler artıyor. Arka arkaya gelen hapşırıklar, burun kaşıntıları, gözde sulanma olduğu zaman daha çok alerji düşünüyoruz. Bunun beraberinde öksürük hırıltı da eşlik edebilir çünkü astım da eşlik edebiliyor buna. Bu dönemde artıyor. Malum burası çok rutubetli bir bölge. Bu bölgede çok fazla alerjik hastamız var. Biz bir tedavi veriyoruz ama % 100 bir tedavisi yok. Tedavide en önemli husus alerjenlerden korunmak.

Polenlere karşı, dışarı çıkıldığı zaman eve dönüldüğünde üstümüzü değiştirmeliyiz baştan aşağı, mutlaka duş alınması gerekir. Çamaşırların dışarıda kurutulmamasını öneriyoruz, polenlerin yapışmaması açısından içeride kurutulmalı. Evde rutubet varsa ona dikkat edilmeli. Yün halı, yün yorgan, battaniye türü şeylerden korunulmalı. % 100 bir tedavisi yok, alerjenlerden ne kadar korunurlarsa o kadar iyi” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here