Dörtyol’da Orman Yangını Korkuttu

0
236

Dörtyol’un Çökek Yaylası Bölgesinde önceki gece saatlerinde orman yangını çıktı. Kızılçam ormanıyla kaplı olduğu açıklanan bölgede, yangını söndürmek için bütün gece çalışmalar devam ederken, gün ağarmasının ardından havadan müdahale de başladı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, arazinin sarp ve kayalık olduğunu ancak ekiplerin yangını söndürmek için canla başla çalıştığını belirtti.

Yangının 25 hektarlık bir alanda etkili olduğunun altını da çizen Şube Müdürü Ketmen; “5 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı, 9 yangın söndürme timi, 4 dozer ve 1 greyderle yangına müdahale ediyoruz. Arazi sarp ve kayalık bu nedenle ekiplerin çok zorlu bir ortamda yangınla mücadele ediyor. Kuzey güney cephesi tutuldu, doğu ve batıda zorlanıyoruz. Eğimli ve kayalık, derin dereler var. Yaklaşık 25 hektarlık alanda etkili oldu ama kısa sürede yangını kontrol altına almayı umut ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, söndürme çalışmalarının sürdüğünü de kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here