Şok İddia! Dörtyol ve Erzin Hatay’dan Ayrılıyor mu?

0
201

İyi Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, bazı söylentilere göre, Osmaniye’nin Büyükşehir olacağını ve bunun için çevre illerden alınacak ilçeler arasında Erzin ve Dörtyol’un da olduğunu belirtti. İl Başkanı Çirkin, bunun sadece bir söylenti olduğunu da temenni etti.

Konuyla ilgili sosyal medya şahsi hesabında paylaşım yapan Çirkin; “Osmaniye’den gelen söylentilere bakılırsa Osmaniye Büyükşehir olacak ve bunun için çevre illerden alınacak ilçeler arasında Erzin ve Dörtyol’da var. Umarız dediğimiz gibi bu sadece bir söylentidir. Değilse iki güzide ilçemiz elimizden gitmek üzere ve bu Hatay için büyük kayıp! Hem ekonomik, hem siyasi açıdan büyük kayıp!” değerlendirmesinde bulundu.

Sanayileşmeye Müsait Tek Bölge

Her iki ilçenin de Hatay’ın sanayileşmeye müsait tek bölgesi olduğuna işaret eden Çirkin; “Her iki ilçe Hatay’ın sanayileşmeye müsait tek bölgesi ve gelecekte yüz binlerce işsize çare olacak kadar önemli yatırım alanları… Artık bundan Hataylı yararlanamayacak. Siyasi olarak da bu durum ilimize büyük zarar verecek. Ayrıca bizler yıllardır birlikte olduğumuz dostlarımızdan akrabalarımızdan uzaklaşacağız ve bu çok üzücü bir durum!” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İyi Parti İktidarında Bu Durumu Düzeltmek Boynumuzun Borcudur

Eğer bu iddia doğruysa tüm Hatay’ın tek vücut olması ve hakkını sonuna kadar koruması gerektiğine de değinen Çirkin; “Sanırız değerli iktidar mensupları bu konuya bir açıklık getireceklerdir. Eğer doğruysa tüm Hatay tek vücut olarak buna karşı mücadele etmeli hakkını korumalıdır. Başta STK’lar ve tüm siyasi partilerin ortak meselesidir.

Biz İyi Parti olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Ve şunun sözünü de gönül rahatlığı ile veririz ki; İyi Parti iktidarında bu durumu düzeltmek ve Hatay’ın hakkını almak için mücadele etmek boynumuzun borcudur” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here