“Dörtyol Kaymakamlığının İşgüzarlığı Düzelttirilecek mi?”

0
175

celalettin yavuzDörtyol Kaymakamlığı Web Sitesinden TC’nin Kaldırılmasına Prof. Dr. Celalettin Yavuz’dan Sert Tepki!

Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (TÜRKSAM)’ın kurucu Başkan Yardımcısı ve Terör Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Dörtyol Kaymakamlığı resmi web sitesinden T.C. ibaresinin kaldırılmasını sert bir dille eleştirdi.

Duyarlı bir vatandaşın uyarısıyla siteye girip gerçeği gördüğünü ifade eden Yavuz; “İstiklal Harbi’nin İLK KURŞUN’un atıldığı Dörtyol’un, resmi  kaymakamlık web sitesinde evvelce ana sayfanın en altında “T.C. Dörtyol Kaymakamlığı” şeklinde yer alan ibareden hangi akla hizmetse “T.C.” kısmı kaldırılmış. Duyarlı vatandaşımız ayrıca parti il başkanlarını ve bazı vekillerimizi uyarmış. Dörtyol gibi Yayladağı kaymakamlığı da aynı yanlışlığı yapmış ama aynı gün yanlıştan dönmüş. Dörtyol kaymakamlığı ise tam anlamıyla sessizliği oynuyor. Tabii Dörtyol’un İLK KURŞUN’u atan gazi ve şehitlerinin torunları da…” dedi.

Daha önce var olan ancak geçtiğimiz günlerde kaldırılan T.C. ibaresinin ne amaçla kaldırıldığına dair açıklama isteyen Yavuz; “Burada akla şu soru geliyor: Acaba AKP’nin adeta silmek istediği “Türk” kelimesi soyadında mevcut AKP’nin Hatay milletvekili, soyadını değiştirecek midir? Şayet soyadından rahatsızlık ve T.C.’den de rahatsızlık duymuyorsa, Dörtyol Kaymakamlığı’nın en hafifiyle  “işgüzarlık” denecek bu hatasını düzeltmesi gerektiğini anlayıp düzelttirecek midir?

Bu arada Dörtyol Belediye Başkanı ve belde belediye başkanları, Muhtarlar, “Milliyetçi” partilerin ilçe teşkilatları, Sivil Toplum Örgütleri ve Yerel Basın da demokratik yoldan etkin tepkilerini gösterecekler midir? Bunu, Dörtyol’un kuruluşunda emeği büyük KOCAOĞLAN (Ahmet Karapür)’ın bir torunu ve bir hemşeriniz olarak uyarıyor düzelttirmenizi bekliyorum!” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here