Dört Ülkeden Gelen Konuklar Başkan Dingil’i Ziyaret Etti

0
103

bld-yabancı ziyaretçiler1İskenderun Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünü yaptığı ‘Çevre’ konulu Comenius programı kapsamında İspanya, Romanya, Macaristan ve Almanya’dan gelen yabancı konuklar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret etti.

Dört ülkeden gelen konuk öğretmenler, İskenderun Anadolu Lisesi Müdürü Ali Kuruca, Proje Koordinatörü ve İngilizce öğretmeni Necat Tektaş, İngilizce öğretmeni Ayla Özbeytemur’un da katıldığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil, öğrencilerin projeyle bilgilendirilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Konuklara İskenderun’un tarihiyle ilgili bilgiler de veren Başkan Seyfi Dingil, Büyük İskender tarafından kurulan İskenderun’un, stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti.

bld-yabancı ziyaretçiler2

İskenderun’un sorunlarının çözüleceğini, hak ettiği noktaya taşınacağını belirten Başkan Seyfi Dingil; “Bu proje ile farklı kültürler kaynaşıyor. İnsanlar farklı ülkelere giderek orada yaşayan insanların sosyal ve kültürel anlamda yaşamları hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Dünya küçük bir köy halini aldı. Bizler sizleri ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduk. Umarım İskenderun’da hoşça bir vakit geçirirsiniz” dedi.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e projeyle ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Necat Tektaş; “Proje konusu ‘çevre’ başlığı altında kirlilik, geri dönüşüm, temiz teknoloji, global ısınma ve besin zinciridir. Öğrencilerde çevre konusunda hassasiyet, duyarlılık, çevre bilinci oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda İspanya, Romanya, Macaristan ve Almanya’dan gelen 12 öğretmen ve 13 öğrenci bir hafta süreyle kentimizde konuk olacak” diye konuştu.

Konuklar, makam odasındaki Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını da dikkatle inceledi. Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, konuklarına günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here