Dört Eski Bakan Hakkında Suç Duyurusu

0
149

bakanlara suç duyurusu2İstanbul Barosu avukatlarından Burak Bekiroğlu, aralarında Sadullah Ergin’in de bulunduğu bazı eski bakanlar hakkında ‘FETÖ Silahlı Terör Örgütü yöneticiliğinden’ suç duyurusunda bulundu…

AKP MKYK’de partide cemaatle bağlantısı olan kişilerin tasfiyesi için ‘inceleme’ kararı verildi. İstanbul Barosu avukatlarından Burak Bekiroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak aralarında Sadullah Ergin’in de bulunduğu bazı eski bakanlar hakkında “FETÖ Silahlı Terör Örgütü yöneticiliğinden” suç duyurusunda bulundu.

bakanlara suç duyurusu1

Cumhuriyet Gazetesinden Emine Kaplan’ın haberine göre, İstanbul Barosu avukatlarından Burak Bekiroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak eski bakanlar Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç ve Sadullah Ergin hakkında “FETÖ Silahlı Terör Örgütü yöneticiliğinden” suç duyurusunda bulundu. Dilekçesi savcılık tarafından kabul edilen Bekiroğlu, 4 bakanın FETÖ ile irtibatının olup olmadığıyla ilgili ayrıntılı soruşturma yapılmasını ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını talep etti.

Avukat Bekiroğlu, Arınç’ın FETÖ ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiğini, milli sırların örgüt tarafından çalınmasına müsaade ettiğini öne sürdü. Dilekçede eski Milli Eğitim Bakanı Çelik’in 8. sınıfta yapılan OKS sınavını SBS adı ile 6,7 ve 8. sınıflara yayarak öğrencilerin 3 yıl da dershanelere gitmek zorunda bırakıldığına da dikkat çekildi. Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davaları sırasında dönemin Adalet Bakanı Ergin’in de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı en çok yanıltan isim olduğu öne sürüldü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here