‘Dönüp Türkiye’ye Bakın, Türkiye’nin Menfaatlerini Düşünün!’

0
47

oktay vural reyhanlı1MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural Reyhanlı’da!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 11 Mayıs’ta iki bombalı saldırı ile sarsılan Reyhanlı’da incelemelerde bulundu. İlçede esnafla görüşen ve geçmiş olsun dileğinde bulunarak taziyelerini ileten Vural, daha sonra ilçe binasına geçti. Burada bir konuşma yapan Vural, Türkiye Cumhuriyeti devletini bir bataklığa sokmak, fitne ve fesadı Türkiye’ye getirmek amacı ile bombalar eylemler yapılıyorsa bunu önleme görevinin hükümette olduğunu söyledi.

Devletin milli menfaatleri doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural; “Maalesef bugün Suriye Politikası anlaşılır gibi değil. Akçakale’deki insanlarım ölüyor. Polisim öldürülüyor. Sınırlar yolgeçen hanına dönmüş. Birçok ajan dolaşıyorsa devletin bu konuda ortaya koyduğu politikanın gözden geçirilmesi lazım” dedi.

Ekonomik açıdan bakıldığında Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay’a kadar önemli sıkıntılarla karşılaşıldığını aktaran Oktay Vural; “Canımız ve kanımız gidiyor. Sayın başbakana sesleniyorum. Obama’nın ağzına değil, bu milletin değerlerine ve tarihlerlerine bakarak milli politika tahsis edin. Yabancı ülkelerin politikalarını takip etme görevlisi değildir Türkiye. Sayın Başbakan, ‘Obama’nın Suriye çizgisini anlayamadım’ diyor. Anlayamadığınız bir politikayı beyaz sarayda ne görüşüyorsunuz. Sen önce Türkiye’yi anlayacaksın, kendi milletinin değerlerini anlayacaksın. Senin pusulan bu millet olacak. Suriye konusunda bir takım ülkelerin ya da grupların kullandığı bir araç haline gelmeyeceksin. Türkiye, Suriye’deki bir iç savaşın tarafı haline gelmemelidir” diye konuştu.

Türkiye’nin, milletin tarihi ve kültürel derinliklerini, ekonomik ve politik sistemin yapısının dikkate alınarak, problemleri çözücü bir taraf haline gelmesi gerektiğine de işaret eden Başkan Vekili Vural; “Uyguladığınız yanlış politikalarla, sıfır sorun diyerek girdiğiniz bir batağın içerisinde yabancı devletlere gidip ‘bizi kurtarın’ demenin bir anlamı olmaz. Dönüp Türkiye’ye bakın, Türkiye’nin menfaatlerini düşünün. Devletin dış politikasının temel esasının Türkiye’ye yönelik risk ve tehditleri azaltmak olduğunu düşünün ve uyguladığınız politikanın risk ve tehditleri artırdığını düşünerek yeniden gözden geçirin” açıklamasında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here