Doğru; “Zamlar, Emekliye Mezar Yolunu Gösterir Cinsten!”

0
88

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Samandağ Temsilcisi Mehmet Doğru, yapılan zamların bütün çalışan ve yoksul kesimi etkilediği gibi, zaten bükülecek beli kalmayan emekliye ise mezar yolunu gösterir cinsten olduğunu kaydetti.

‘Hep zam-zam, sahiden ucuzluk ne zaman?’ sorusunun cevabını zamları yaratanların veremeyeceğini belirten Emekli-Sen Samandağ Temsilcisi Doğru; “Şimdiye kadar bu ülkeyi her kim yönettiyse, en kolay yolu bulup, işçinin, emekçinin köylünün, yoksul halkın ve emeklinin yakasına yapışıp kötü yönetimin faturasını onlardan acımasızca tahsil etmiştir ve etmeye devam ediyor. Bunu zamlarla ve ‘ucube’ vergilerle alıyor. Bu ülkede büyük sermaye sınıfından başka hayatından memnun olan var mı? Esnafa sorsan, bin ah işitirsin, işçiye sorsan alacağın cevap belli! Emekliye sorsan, o da ‘böyle yaşamaktansa bir an önce mezara gitsem’ diyor. En verimli yıllarını çalışarak, vergi ödeyerek, hizmet ederek geçiren emeklilere verilen bir simit değerindeki maaş artışına karşın, fiyatlara %10 ila % 20 ‘lere varan artışlarla adeta açlığa mahkûm ediliyorlar. Peki, bu zamların nedeni emekliler mi? İşçiler mi? Esnaf mı? Yoksa yoksul halk mı? Türkiye’de ve dünyadaki krizi bunlar mı yarattı? Savaşlar bunların yüzünden mi çıkıyor? Ekolojik dengeyi bunlar mı bozuyor?” şeklinde görüşlerini belirtti.

Bütün bunların Türkiye’de ve dünyada mutlu bir azınlığın mutluluğunun devam etmesi adına olduğu görüşünü de savunan Mehmet Doğru; “Bu mutlu azınlık, 700- 800 lira aylık maaşla geçinmeye çalışan, ev kirası ödeyen ve çocuk okutan bir emekliği düşünmez. Bu mutlu azınlık kendi mutluluğunun devamı için, iş güvenliği olmadığından iş kazalarına kurban giden işçileri düşünmez, kar niyetine sattığı dereleri toplumun ortak mirası olduğunu düşünmez, yurtta ve dünyada barışa, yemek, su ve hava kadar ihtiyaç olduğunu düşünmez. Biz emekliler olarak yöneticilere tekrar soruyoruz; sahi ucuzluk ne zaman? Ne zaman emekli ve yaşlıların hayır duasını alacaksınız? Unutmayın cennet yaşlı anne ve babaların ayakları altındadır. Ona göre!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here