“Doğalgaz Temiz Bir Yakıttır”

0
191

‘Doğalgazın Güvenli ve Tasarruflu Kullanımı’ Konulu Seminer Düzenlendi

İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından “Doğalgazın güvenli ve tasarruflu kullanımı” konulu eğitim semineri düzenlendi. Aksa Gaz Dağıtım A.Ş. Hatay-Osmaniye İşletme Şefi Kamil Baygın tarafından verilen seminer, Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Seminere, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum örgütleri, meslek oda temsilcisi,  muhtarlar ve basın katıldı. Seminerde ilk olarak, İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nin yaptığı faaliyetler sunumla anlatıldı.

Seminerde, İskenderun’da doğalgazın Yunus Emre, Modern Evler, Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Numune, Sakarya Mahallelerinde kullanıma hazır durumda olduğunu belirten Aksa Gaz Dağıtım A.Ş. Hatay-Osmaniye İşletme Şefi Kamil Baygın, doğalgaz çalışmalarının süreceğini söyledi.

Sunumunda, doğalgazın ne olduğunu, avantajlarını, güvenli ve tasarruflu kullanımını anlatan İşletme Şefi Kamil Baygın, doğalgazın havayı kirletmediğini ve diğer yakıt türlerine göre çok ucuz olduğunu vurguladı. Baygın, “Doğalgazın depolama ve taşıma maliyeti yoktur. Zahmetsiz ve konforlu yaşam sağlar. Temiz bir yakıttır” dedi.

Doğalgazla İlgili Acil Durumlarda Alo 187

Doğalgazla ilgili acil durumlarda Alo 187 numaralı telefonun aranabileceğini belirten İşletme Şefi Kamil Baygın, doğalgazın güvenli kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekti. Tesisatlara kesinlikle müdahale yapılmaması, havalandırmaların kapatılmaması, tesisatların bakım ve boyasının yapılmasının önemine değinen Baygın, doğalgaz kullanımında alınması ve dikkat edilmesi gereken teknik ve pratik bilgiler verdi. Gerekli önlemler alındığı takdirde, doğalgazın güvenli bir yakıt türü olduğunu belirten Baygın, yalıtımı maksimum düzeyde tutmanın önemine değinerek; “Isı kayıpları yüzde 40 duvarlardan, yüzde 7 çatı, yüzde 30 pencere, yüzde 6 döşeme, yüzde 17 kapılardan oluşmaktadır. Amacımız bu ısı kayıplarını minimuma indirmek” diye konuştu.

Doğalgazın tasarruflu kullanımında tam yanma gerçekleşmesi, cihaz bakımının zamanında yapılması, baca kontrol ve temizliği yapılması, tam yanma için havalandırma zemininin doğru kullanılması, doğru cihaz seçiminin önemine vurgu yapan Baygın, oda sıcaklığının bir derece aşağı indirilmesinin yaklaşık yüzde 10 tasarruf sağlayacağına dikkat çekti.

Su, Elektrik ve Doğalgaz Çalışması Aynı Anda Yapılmalıdır

AKSA Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Alper Konyalı’yı davet ettiğini anımsatan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, altyapı çalışmaları yapıldığını, yeni içmesuyu şebeke döşenmesi, doğalgaz ve elektrik şebekesinin yeraltına alınma çalışmasının aynı zamanda yapılmasının akılcı ve ekonomik olduğunu belirterek, “Yaz sonuna doğru her tarafı asfaltlayacağız. Altyapı bir ameliyattır. Bu çalışmaların hepsinin aynı zamanda yapılıp, bitmesi gerekir. Altyapıyı bitirdikten sonra, tekrar doğalgaz için kazılmasını halk da istemez biz de istemeyiz. Doğalgaz da çok önemli, hem daha tasarruflu ve çevre dostu. Asfalt bir kere kazılmışken, hepsi bir arada yapılsın. Bu çalışmaların aynı zamanda yapılması hem ekonomik, hem akılcı hem de vatandaş için yaratacağı sıkıntı en aza iner. Genel Müdüre de bu konuyu ilettik. Genel Müdür, bu konuda yeni bir ödenek alınması için çalışmaların devam ettiğini belirtti” dedi.

Doğalgazın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirten Makine Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Ayhan Karan da, doğalgaz çalışmasının bir an önce tamamlanması gerektiğini, devam eden içmesuyu şebeke çalışmasıyla doğalgazın aynı zamanda yürütülmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Seminerde, Aksa Gaz Dağıtım A.Ş. Hatay-Osmaniye İşletme Şefi Kamil Baygın, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here