DOĞAKA ve KOSGEB İşbirliği ile 360 Kişiye Girişimcilik Eğitimi Verilecek

0
54

doğaka1DOĞAKA ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 2013 yılı takvimi belli oldu.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Hizmet Merkezi Müdürlükleriyle işbirliği içerisinde Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ düzenliyor. Eğitime katılan girişimci adayları hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteklerinden faydalanarak işlerini kurabilecek. Programa Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’den 120’şer kişi olmak üzere toplam 360 girişimci adayı kabul edilecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programını tamamlayan girişimciler, eğitim süresi içinde yapacakları atölye çalışmaları sonucu hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB’e başvurabilecek. KOSGEB tarafından kabul edilen iş planı sahipleri, KOSGEB’in sağladığı 30.000TL’ye kadar hibe, 70.000TL’ye kadar faizsiz kredi şeklindeki Yeni Girişimci Desteklerinden yararlanarak işini kurabilecek.

Hatay ilinde kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik düzenlenecek olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” 4 farklı grubu şu tarihler arasında yapılacak; ‘Antakya 1. Grup 30 Kişi, 2-12 Eylül, Antakya 2. Grup 30 Kişi, 30 Eylül-10 Ekim, Dörtyol 30 Kişi, 16-26 Eylül, Reyhanlı 30 Kişi, 16-26 Eylül’

Ücretsiz olarak düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılmak için son başvuru tarihi Hatay ve Kahramanmaraş illerinde 21 Ağustos, Osmaniye ilinde 5 Eylül 2013 olarak belirlendi. Başvurular Ajans Merkezinin yanı sıra Yatırım Destek Ofislerine, Dörtyol ve Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odalarına yapılabilir. Başvuru formları belirtilen yerlerden veya www.dogaka.org.tr adresinden temin edilebilir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here