DOĞAKA Projeleri Belli Oldu!

0
132

doğaka2Kabul Gören 50 Projeden 6’sı İskenderun’dan

2013 Yılı Sosyal Destek (SODES) Programı kapsamında; Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAK)’na ilimiz kurumlarının sunduğu projeler üzerinde yapılan değerlendirme sonunda 48 asil ve 2 yedek proje kabul gördü. Program bileşeni bazında ilimiz genelinde başarılı projelerin sayısı ve kaynak dağılımı ise; Sosyal İçerme (21 adet) 2.194.042,00 TL, İstihdam (10 Adet) 980.786,00 TL, Kültür, Sanat ve Spor (17 Adet) 1.825.172,00 TL olmak üzere 48 proje kabul edildi ve toplam bütçeleri 5.000.000,00 TL oldu. İlçemize bakıldığında da kabul edilen 6 projenin maliyeti de 415.000 TL olarak kabul edildi.

İskenderun Kaymakamlık toplantı salonunda dün Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Yetkilileri ile bir araya gelen Kaymakam Ali İhsan Su, ilçemizden kabul edilen 6 proje için imza attı.

Çalışanlar Yardımlaşma ve Eğitim Derneği tarafından hazırlanan “Gençliğimiz Geleceğimiz” adlı proje kapsamında ihtiyaç sahibi 40 çocuğa yüzme kursu verilecek. “Enerjiyi Yeteneğe Dönüştürüyoruz” adlı İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün projesinde 10 köye jimnastik aletleri kurulacak. “20 Köye Açık Hava Spor Alanı” adlı proje İskenderun Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığını projesiyken, “3’lü Spor Kompleksi” adlı proje İskenderun İlçe Özel İdaresinin projesi ve bu proje kapsamında 12 köye spor kompleksi kurulacak.  “Doğal Gaz” İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünün projesinde ceza evinde bulunan mahkumların doğalgaz boru tesisatçılığı konusunda iş eğitimi verilecek. “Teknedeki Yüzüm” İskenderun Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğünün projesi de 40 zihinsel engelli çocuğa ebru kursu ve yüzme kursu verilecek.

Atılan imzaların ardından Kaymakam Ali İhsan Su, hayata geçirilecek bu projeler ile tüm vatandaşların en güzel şekilde istifade edeceğinin altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here