“Diyarbakır’da Türkiye’yi Bölmek İsteyenlerin Buluşması Vardı”

0
75

ibrahim gül10MHP İskenderun Belediye Bakan Aday Adayı İbrahim Gül’den Diyarbakır Buluşmasına Büyük Tepki Geldi…

Önceki günlerde gerçekleşen Diyarbakır buluşmasını değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun Belediye Bakan Aday Adayı İbrahim Gül; “Kürdistan özlemine, bir adım daha yaklaşılmış oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Ak Parti hükümetini, Kürdistan’ı resmen tanımakla suçlayan Gül; “Irak’ta Federe Kürdistan Bölgesi’nin başkanı Mesud Barzani ve Türkiye’ye terörist devlet, bölücü başı Apo’ya özgürlük savaşçısı diyen, sözde bir sanatçı Şivan Perwer Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da şeref konuğu olmuştur. İngilizlerin kışkırtmasıyla Kürtçü ayaklanma başlatan Şeyh Sait’in Diyarbakır’ı ele geçirmek için 88 yıl önce başlattığı, ardından Molla Mustafa Barzani’nin kurduğu ‘Kürdistan’ özlemine, Mesud Barzani’nin yaptığı Diyarbakır ziyareti ile bir adım daha yaklaşılmış oldu. “Kürdistan”ı resmen tanıyan iktidar, emperyalist güçlerin ve onların kuklası baba-oğul Barzanilerin asırlık rüyasını gerçeğe dönüştürüyor” dedi.

Barzani’nin yıllar önce hedeflerinin Türkiye olduğunu açıkladığını da hatırlatan MHP’li Gül; “Büyük Kürdistan için, Türkiye, Suriye ve Irak’tan toprak isteme cüretini gösteren Barzani’nin bu niyeti, yıllar önce babası  Molla Mustafa Barzani tarafından dile getirilmişti. Baba Barzani, ‘İkinci hedefimiz Türkiye’dir, ancak henüz erken. İstiklal davamızı bir gün muhakkak kazanacağız. Kürdistan haritasını dünya milletlerine kabul ettireceğiz’ demişti. ABD’nin desteğiyle Irak’ın kuzeyini ele geçiren peşmerge başı, Türkiye, İran ve Suriye’yi parçalayıp Büyük Kürdistan’ı kuracaklarını açıklamış, bu üç ülkede Kürtlerin tek devlet olacağını ilan etmişti. Sözün özü, geride kalan 16 Kasım 2013 Cumartesi günü Diyarbakır’da Türkiye’yi bölmek isteyenlerin buluşması vardı. Bu buluşma bölünmeyi hızlandırmak için yan yana gelişlerdir. AKP’ye oy veren herkes bu vebalin sorumlusudur” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here