Diyarbakır’da Bombalı Saldırı; 8 Şehit, 50’den Fazla Yaralı

0
89

diyarbakir-saldirisi1Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına, dün saat 08.00 sıralarında PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bombalı saldırıda 1’i polis 8 kişi şehit oldu, 50’den fazla kişi yaralandı. Patlamanın şiddeti ile hem Emniyet binasında, hem de çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldi.

Kentin her tarafından hissedilen patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamadan sonra bölgeden yoğun silah sesleri gelirken, terör saldırısının bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştirildiği belirtildi. Yaklaşık 1 kilometrelik alanda etkili alan patlamanın ardından, bölgeye çok sayıda sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildi. Patlamanın yaralanan bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla hastaneye götürüldü.

diyarbakir-saldirisi2

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının bulunduğu Aydın Arslan bulvarında polis ekipleri giriş çıkışları kontrol altına alırken, havadan ise Sikorsky tipi helikopterle destek verildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polisler de havaya uyarı ateşi açtı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısı ile Diyarbakır Bağlar’daki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

PKK Üstlendi

Saldırıyı PKK üstlendi. Açıklama Diyarbakır Valiliğinden geldi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“04.11. 2016 Cuma günü saat 07.53’te İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin oldukça yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba yüklü araçla bir patlama gerçekleştirildiği anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here