Direnişin Bir Başka Boyutu: Mizah!

0
939

isk eylem1Halk Hareketi İskenderun’da Olaysız Geçiyor!

İstanbul’da başlayan ve tüm ülke geneline yayınlan “Gezi Parkı Direnişi”ne İskenderun’daki destek de ara vermeden devam ediyor. İstanbul ve Ankara’nın aksine İskenderun’daki halk eylemi, vatandaşların ve polis teşkilatının sağduyulu tutumu sayesinde oldukça sakin geçiyor. Halkın direniş gösterilerini demokratik hak çerçevesinde yapması ve İskenderun Polisinin de tepki göstermemesi eylemlerin olaysız geçmesine vesile oluyor.

Önceki akşam da saatler 21.00’i gösterdiğinde yine ellerine Türk Bayrağı, tencere ile tavalarını alan vatandaşlar Atatürk Anıt Alanında toplandı. Şehir merkezinde eylemde bulunan yüzlerce vatandaş, anıt alanın eylemlerini sürdürürken, Mustafa Kemal Mahallesi ve Gürsel Mahallesindeki grupların katılımı ile göstericilerin sayıları her gece bini açıyor.

isk eylem2

Hükümet aleyhine sloganlar atan eylemciler, ellerindeki bayraklarla gösterilerini sürdürürken, başbakanı ve mevcut hükümeti istifaya davet ediyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar Atatürk Anıt Alanında sloganlar atan ve sadece Türk Bayrakları açan eylemcilerin bazıları da halay çekerek tepkilerini dile getiriyor ve İstanbul’da yaşanan direnişe ‘Her Yer Taksim’ sloganları ile destek veriyor.

Mizah Hem Güldürüyor Hem Düşündürüyor

isk eylem4

Öte yandan İstanbul Taksim’deki ‘Gezi Parkı’ direnişi ile başlayan Halk Hareketi yaşanan kötü olayların yanı sıra ülkedeki mizahi duyguları da oldukça kabarttı.

isk eylem3

Sosyal medyada dolaşan binlerce karikatür ve duvar yazıları yapılan bu eylemlerin bir başka boyutu oldu! Yapılan espri ve karikatürler Türk milletinin hazırcevaplılığını gözler önüne sererken, ayrıca güldürürken de düşündürüyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here