DEVA Lideri Ali Babacan’dan Yerel Basına Yapılan Kesintiye Tepki

0
39

‘İş Yerel Basının Sesine Gelince Akıllarına Tasarruf Geliyor’

Demokrasi ve Atlım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ‘Tasarruf Tedbirleri’ kapsamında yerel basının ekonomik kaynaklarına yapılan kesintileri eleştirdi. Babacan; “Dertleri tasarruf değil. Yerel basının ekonomik yönden zayıflatılması” değerlendirmesinde bulundu.

Tasarrufun alın teri ile parasını kazananların rızkına göz dikmekle olmayacağını kaydeden Babacan; “Sayın Erdoğan ‘Hepiniz tasarruf edeceksiniz ama ben istediğim gibi harcayacağım’ diyor. Niye? Keyfi öyle istiyor. Basın yayın organlarına ilan ve reklâm verilmesin, kamu kurumları günlük gazete satın almasın diye tasarruf tedbiri yayınlıyor.

Genelge yayınlanalı daha bir hafta olmadı; bazı yerel gazetelerin kapandığı, bazı günlük gazetelerin ise masrafları azaltmak için haftalığa döndükleri haberleri geliyor. Sayın Erdoğan’ın harcamalarına gelince ‘itibardan tasarruf olmaz’ deniyor ama iş yerel basının sesine gelince birden akıllarına tasarruf geliyor.

Tasarruf diye, yerelde alnının teriyle parasını kazanan insanların rızkına göz dikeceğinize İletişim Başkanlığına bakın. Yüz milyonlarca liralık ödenekle çalışıyor. Devletin kaynakları bir siyasi partinin propagandasına harcanıyor. Cin fikirle yerel basını zayıflatmakla meşgul! Dertleri tasarruf değil. Yerel basının ekonomik yönden zayıflatılması; binlerce gazetecinin işsiz kalması, yerel demokrasinin sesinin kısılması demek! Yerel basın, demokrasi için su gibi önemlidir” dedi.

İtibar, Gençler Geleceklerini Başka Ülkede Aradığında Biter

İtibarın yanlış yerde arandığına da işaret eden DEVA Lideri Babacan; “Sayın Erdoğan, itibarı yanlış yerlerde arıyorsunuz. İtibar gösterişle olmaz; adaletle, özgürlüklerle, refahla olur. Gençlerin kendi geleceklerini bu ülkede hayal etmesi bu ülkenin itibarıdır. Başka ülkelerde arıyorlarsa o ülkenin itibarı sıfırlanmıştır. İstediğiniz kadar saraylarla, konvoylarla itibar oluşturmaya çalışın, bitmiştir” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here