Depremzedeler Hala Ev ve İşyerlerini Bekliyor

0
23

Depremden ciddi manada etkilenen ilimiz Hatay, ilçemiz İskenderun ve diğer 10 ilde yaşayan vatandaşlarımız hala evlerini ve iş yerlerini bekliyorlar. Yerinde dönüşüm ya da TOKİ eliyle yapılacak projeleri bekleyen yurttaşlar giderek umutsuzluğa düşüyorlar.

Genelde ve yerelde bazı siyasilerin beklenti dışı davranışları, hizmet şovuna kaçmaları hoş karşılanmazken konut ve iş yeri bekleyen depremzedeler; “Bizlerin önceliği ve gündemi bir yuva ve geçimimizi temin edeceğimiz bir iş yeridir. Gündemimizde öncelikle bu beklenti varken, ilgisiz işler yapan, yapay gündem ya da şov yapmaya meyilli siyasileri üzülerek izliyoruz.

Gerek Şehircilik Bakanlığı gerekse küçük ve büyük şehir belediyelerinde bu önemli beklenti için kollar yeniden sıvanmalı, gerek TOKİ eliyle gerekse yerinde dönüşüm yoluyla mesken ve iş yeri inşaatları acilen başlatılmalıdır. Vatandaşın daha fazla belirsizliğe tahammülü kalmamış ilgisiz söylem ve eylemleri hoş karşılamaz olmuştur.

Garip ve mahzun Hatay halkının öncelikli beklentisi ev ve iş yerlerinin yapılmasıdır. Bunu tüm siyasilerin, Şehircilik Bakanlığının, atanmış ve seçilmişler, özellikle de yerel yönetimlerdeki meclis üyeleri bilmeli ve ona göre sorumlu ve çok seri hareket etmelidirler” diye konuştular. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here