Depremzede Korolardan Datçalıya Unutulmaz Bir Konser

0
444

İskenderun Belediyesi Musiki Derneği, Dört Koro, elli kişilik ekibiyle, Türk Musikisi Federasyonu’nun Datça’daki “Türk Müziği Günleri” etkinliğine katıldı.

Datça Türk Müziği Günleri Etkinliği, Türk Musikisi Federasyonu ve Datça Belediyesi’nin desteğiyle amfi tiyatroda gerçekleştirildi. Datçalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar müzik ziyafetiyle coştu.

Deprem Bölgesinden İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Türk Sanat Müziği-Türk Halk Müziği- Arapça Şarkılar Koroları, Arsuz Kültür ve Sanat Derneği Türk Halk Müziği korosu ve Kahramanmaraş Zekai Bilgen Kültür Sanat Derneği Türk Sanat Müziği korosunun yer aldığı, toplamda 17 koronun katıldığı Datça ‘Türk Müziği Günleri’ etkinliğinde dört gün boyunca verilen konserlerle konuklar keyifli dakikalar yaşadılar.

Hatay’dan katılan dört koro, Datçalılara Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Arapça şarkılardan oluşan sunduğu konserle etkinliğe renk kattı, derin bir iz bıraktı.

Datça’daki etkinliğe katılmaktan ötürü büyük mutluluk duyduklarını ifade eden İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Can Teymur; “Datça Türk Müziği Günleri” Festivaline İskenderun Belediyesi Musiki Derneği olarak, Türk Sanat Müziği Korosu, Kadınlar Korosu, Türk Halk Müziği Korosu ve Arapça Şarkılar Korosu olarak dört koromuzla katılmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Tüm katılımcı korolarımızla Datça’da bir arada olmak, müzik dolu günlerin yaşamak gerçekten çok güzeldi. Bu büyük organizasyon için, başta TÜMFED-Türk Musikisi Federasyonu Başkanımız Sayın Hasan Kaya, Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Sayın Halil Altınköprü, Festival Komitesi Başkanımız Sayın Ali Mümtaz Akıncı’ya, tüm değerli sanatçı-sazendelere ve bu festivalde emeği geçen tüm dostlarımıza en içten teşekkürlerimizi sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Ayrıca bu etkinliğe katılmamızda desteklerini bizlerden esirgemeyen Derneğimiz Onursal Başkanı ve İskenderun Belediye Başkanımız Sayın M. Fatih Tosyalı’ya, Yönetim Kurulumuz ve tüm mensuplarımız adına şükranlarımızı ve saygılarımızı sunarız” şeklinde görüşlerini ifade etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here