Deprem ve Yangın Konusunda Bilgilendirme Çalışmasını Sürüyor

0
238

bld-yangınİskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) birimi ve İtfaiye Müdürlüğü’nce deprem ve yangın konusunda bilgilendirme çalışması sürüyor. Nene Hatun Anaokulu ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Anaokulu’nda düzenlenen çalışmada, öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında ne yapılması gerektiği, itfaiyenin görevleri, yangın ve yangın tedbirleri konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

Nene Hatun Anaokulu ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Anaokulu öğrencileri ayrıca İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasını ziyaret ederek, itfaiyenin araç ve gereçlerini yerinde inceledi. Öğrencilere itfaiyenin yaptığı görevler, yangın, olası bir yangında Alo İtfaiye 110 numaralı telefonun aranması gerektiği konusunda bilgiler verilirken, itfaiyenin araç ve gereçleri tanıtıldı.

İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından, İskenderun Toprak Mahsulleri Ofisi’nde ve Karayolları Şantiye Şefliğinde deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

bld-yangin

İskenderun Belediyesi AKOM birimi tarafından, Antakya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü eğitmeni Mahmut Türkoğlu ve Arama Kurtarma Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hatay İl Temsilcisi Doç. Dr. Yaşar Ergun’un katılımıyla, Arama Kurtarma Eğitimi düzenlendi. İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitime, belediyenin yanı sıra, çeşitli kurum ve kuruluşlardan da personel katıldı.

Arama Kurtarma Eğitiminde, ip teknikleri, arazi şartlarında uygulamalı temel arama kurtarma eğitimi, iniş çıkışlar, yaralı kurtarma konularında teorik ve pratik eğitim verildi.

Yangın ve depremle ilgili bilgilendirmede bulunan İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve İskenderun Belediyesi AKOM birimi görevlileri ayrıca, Reyhanlı’daki acı olay üzerine, derhal ambulans, cenaze ve itfaiye aracıyla birlikte Reyhanlı’ya gitmiş ve çalışmaya katılmıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here