DENEYAP Atölyesi Şehrimize de Kuruluyor

0
157

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) iş Birliği ile kurulan DENEYAP Atölyesi şehrimize de kuruluyor. İskenderun Gençlik Merkezine kurulacak olan bu Atölyede 2020-2021 öğretim yılı içinde 4. Sınıf, 5. Sınıf ile 8. Sınıflar, Lise hazırlık grupları ile 9.sınıfları okuyan öğrenciler 3 yıl süreyle üst düzey bir teknoloji eğitimi alacaklar.

“Tasarım ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti”, “İleri Robotik”, “Siber Güvenlik”, “Enerji Teknolojileri”, “Havacılık ve Uzay Teknolojileri”, “Yazılım Teknolojileri”, “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji”, “Mobil Uygulama” ve “Yapay Zeka” alanlarında 2 yıl eğitim görecek 3. Yılda ise proje üretmeye başlayacaklar. Ayrıca Teknofest ve Uluslararası yarışmalara gidip projeler üretebilecekler.

E-sınav başvuru sürecinin 4 Temmuz’a kadar devam ettiğini kaydeden İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin; “Müracaat tarihi geçtikten sonra öğrenci kabulü yapılmayacağı için öğrencilerimizi acil bir şekilde yönlendirmemiz gerekiyor. E- Sınavda öğrencilere Matematik, Algoritma, Fen ve Genel Kültür düzeyinde 40 soru sorulacak ve başarı düzeyinin %70’ini etkileyecek. Sonrasında uygulama sınavı yapılacak ve o sınavında %30’u eklenerek öğrenciler atölye de eğitim almaya hak kazanacak. kys.turkiyeteknolojitakimi.org web sitesi üzerinden başvuruların alındığı ilk aşama için öğrencilerimizin başvurmasını acilen sağlayalım. Böyle üst düzey ve ücretsiz bir eğitimi her zaman alamazlar” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here