Denetimli Serbestlik Hükümlülerine ‘Sevgi’ Aşılandı!

0
168

denetimli serbestlik1Müftü Vekili Çelik; “İnancımızı Ömrümüzün Sonuna Kadar Kaybetmemeliyiz”

Olumsuzluklar ile karşı karşıya kalan denetimli serbestlik tedbiri altında bulunun hükümlülere dini ve sosyal açıdan insan, aile ve vatan sevgisini aşılamak üzere İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile İskenderun Müftülüğü işbirliğinde “İyilik, Kötülük ve İnsan” konulu seminer verildi.

Adliye Binası Konferans Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen “İyilik, Kötülük ve İnsan” konulu seminere İskenderun Cumhuriyet Savcısı Zeynel Abidin Ulu, İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürü Ferudun Kaymak, İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Personeli ve Ceza İnfaz Kurumlarından salıverilen hükümlüler katıldı.

denetimli serbestlik2

Affetmek Erdemliktir!

Seminere konuşmacı olarak katılan İskenderun Müftü Vekili Durmuş Çelik, bu seminerin olumsuzluklar ile karşı karşıya kalan hükümlülere dini ve sosyal açıdan insan, aile ve vatan sevgisini aşılamak üzere verildiğini söyleyerek; “Affetmek erdemliktir. İnsanının iyi veya kötü yöne gitmesini belirleyen şartlar çok önemlidir. Ama şu unutulmasın ki insanın içinde her zaman iyiye ve doğruya yönelebilme ya da kötüyü, yanlışı seçme potansiyeli vardır. Hayatta bizlere çokça fırsatlar sunulur ancak, bu fırsatları iyi değerlendirmek ve hiçbir zaman umutsuzluğa düşmemek gerekir. Her zaman hayatımızdaki tek olumlu mücadelemiz olan inancımızı ömrümüzün sonuna kadar hiç kaybetmememiz gerekir.

Unutmayın ki; Allah müminleri sever. Günahkâr da olsanız sever. Siz yeter ki, geçmişinizden ders çıkarıp Allah’tan af dileyin. Bunu yapar iseniz, inanıyorum ki yepyeni bir hayatı Allah size verecektir. ‘Yiğit adam düştüğü yerden kalkar’ misali, sizler de yerden kalkarsınız. Siz yeter ki, ‘Allah’ım beni yaptıklarımdan dolayı affet’ diye dua edin. Allah da o zaman inanıyorum ki, sizlere yeni bir yol çizmeniz için yardımcı olacaktır. Yeter ki bizler kulluğumuzu ve müminliğimizi yerine getirelim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here