Defin ve Taziye Törenlerinde Kalabalıktan Kaçının!

0
50

Mehmet Arslan’dan Pandemi Uyarıları!

Bölgemizin sevilen ilahiyatçı inanç önderlerinden Mehmet Arslan, Covid-19 vakalarının arttığı son döneme ilişkin bir değerlendirme yaparak bölge halkına cenaze, defin ve taziye işlemleriyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Virüsün tüm dünyada can alarak insanları üzdüğüne dikkat çeken Arslan; “Muhterem Canlar, Kıymetli İskenderun ve Arsuz Halkı… Muhtelif yaygın rivayet ve senaryolara göre, Dünyada insanlara musallat olan Coronavirüs, birileri tarafından laboratuarda biyolojik saldırı olarak üretildi veya Çin’de bir şekilde tabii olarak kendiliğinden çıktı. Hatta diyelim ki birileri düğmeye basıp bazı zemin ve zamanlarda onu yaydı veya kendiliğinden yayıldı. Neticede öyle veya böyle Coronavirüs illeti bütün dünyaya yayılarak insanların yaşamını tehdit etmeye, genişleyip büyüyerek can almaya, canımızı yakmaya, bizi üzmeye devam ediyor.

En kötüsü de Sağlık Bakanının resmi açıklamasına göre, virüsün son günlerde en fazla yayıldığı illerin başında maalesef Hatay geliyor. Bu durum bizleri iki kat daha fazla üzüyor. Yani dostlar, kabul edelim-etmeyelim, beğenelim-beğenmeyelim, bu virüs gerçekte vardır ve her gün sevdiklerimizi, tanıdıklarımızı bir-bir bizden koparıp alıyor.

Herkesten ricamız; gururu, kibri, kompleksi bir kenara bırakıp İlimizi, Ülkemizi ve tüm dünyamızı kasıp kavuran bu illeti en az kayıpla atlatmaya, bertaraf etmeye gayret edelim. Giderek büyüyen bu tehlikenin ciddiyetinin farkına vararak kendimiz ve sevdiklerimizin canını korumak adına tedbirlerimizi elden bırakmayalım” dedi.

Pandemi süresince kalabalık ortamlardan uzak olmanın önemine de değinen Arslan; “Dünyanın olağanüstü bir durumdan geçtiği bu aylarda, son vahim durumlara karşın, zorunlu nedenlerden dolayı Cenaze gusül, namaz ve defin gibi törenlerin asgari düzeyde, 1 imam ve yakın aile efradıyla yapılmasını tavsiye ediyorum. Örfümüz, geleneklerimiz gereği gerçekleştirdiğimiz sabah kabristana toplu çıkma ile cenaze evinde 3 günlük toplu taziye törenlerini de bu illet geçene kadar askıya almalıyız.

Cenaze yakınlarına taziyemizi telefon ile sunar ve Fatiha okursak, hiç kimse şüphe etmesin ki, Allah (c.c.) bizi orada da duyar ve duamızı da, sevabını da sahibine ulaştırır. Sevdiklerimizi korumak için salgının yayılma tehlikesine karşı buna mecburuz. Bu fedakârlığı kayıplarımız daha fazla artmasın diye yapmalıyız.

Sevgili Canlar, tabii ki, maske, mesafe ve hijyene daha çok dikkat etmeliyiz. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayıp, kalabalık ortamlarda bulunmamalıyız. Rabbim İlimizi, Ülkemizi, Dünyamızı ve tüm sevdiklerimizi, başta bu virüs illeti olmak üzere, tüm bela, afet ve kötülüklerden korusun inşallah!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here