ÇYDD Adına Çelikel; “Yarın Çok Geç Olacak”

0
83

kınama-çyddÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tüm şubeleri ortak bir kınama mesajı yayınladılar. Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Şubeleri adına mesajı yayınlayan Prof. Dr. Aysel Çelikel, teröre dur demek için aranan siyasal çözümün yeniden şiddete dönüştüğünü söyledi.

Kürt sorununun siyasal çözüm hayalinin terörü cesaretlendirip güçlendirdiğini savunan Çelikel; “Her geçen gün hukuka, demokrasiye, adalete olan güven zayıflarken terörün korkunç elleri askerlerimizin, polislerimizin canlarını acımasızca almaya başladı. Analar tek güvenceleri göz bebekleri olan evlatlarını kahpece kurulmuş tuzaklarla kaybediyorlar. Türkiye’yi uzun zamandır yöneten siyasal iktidar toplumu yeni Türkiye hayalleri ile oyalarken, bütün devlet kurumları güçlerini yitirirken, her gün savaşmadan onlarca şehit veriyoruz.

Terörle mücadele toplumun desteğiyle yapılan mücadeledir. Silahlı Kuvvetlerin ve Güvenlik Güçlerinin yaptıkları mücadelede toplumun arkalarında olduğunu, kendilerini desteklediğini bilmeleri onları güçlendirir. Bunun için iktidar ve muhalefetin hep beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü ve çağdaş demokratik Türkiye için, terörle mücadelede uzlaşmaları gerektiğini ilan ediyoruz. İktidar ve muhalefetin birlikte bu gidişe dur demeleri, TBMM’de alınacak kararlar doğrultusunda terörü durdurmak için, barış için gerekli adımları atmalarını talep ediyoruz. Yarın çok geç olacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here