Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümü Arsuz’da da Etkinliklerle Kutlandı

0
62

Cumhuriyetimizin 97’nci kuruluş yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Arsuz’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 28 Ekim Çarşamba günü 13.30’da kent meydanında Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Programı ile başlayan etkinliklere 29 Ekim sabahı ise 10.00’da Kaymakamlık bahçesinde tebriklerin kabulü, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması, ardından da günün önemine binaen yapılan konuşmalar ve okunan şiirler ile devam edildi.

Programda konuşan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, milletimizin karakterine en çok yakışan yönetim şekli olan, tam bağımsızlığı ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu belirten Cumhuriyetimizin kolay elde edilmediğini kaydetti.

Bizlere bırakılan en önemli miras olduğunu, bunu daha da ileriye taşımak için büyük küçük herkese önemli görevler düştüğünü ifade eden Sarı, bu bilinçle bizden sonraki nesillere Cumhuriyetimizi ve değerlerimizi en iyi şekilde aktarmak gerektiğini ifade etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz ve gazilerimize minnet ve şükran temennilerini de dile getirdi.

Gerek çelenk sunma programı, gerekse de kutlama programı, pandemi koşulları nedeniyle ülke genelinde uygulanan tedbirler ve asgari katılımla gerçekleştirildi. Programlar, halkın izleyebilmesi için Kaymakamlık sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen kutlama programına, Kaymakam Musa Sarı’nın yanı sıra, Kaymakam Refiki Yaşar Aratar, Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Özkan , Belediye Başkan Vekili Nevzat Korkmaz, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, misafirler, ilçe halkı ve basın mensupları katıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here