Cumhuriyetimiz 91 Yaşında!

0
89

cumhuriyet coşkusu2Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 91. yıldönümü Salı ve Çarşamba günü törenlerle kutlanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iki gün sürecek.

Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri 28 Ekim 2014 Salı günü çelenk sunma töreni ile başlayacak. Salı günü saat 13.00’da Atatürk Alanına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığının çelenkleri sunulacak. Buradaki tören saygı duruşu ve bayrağımızın göndere çekilmesiyle birlikte İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erecek.

Bayram tebrikatı ise Çarşamba günü yapılacak. Protokol üyeleri, 29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 09.30’da, İskenderun Kaymakamlığında tebrikleri kabul edecek. Tebrikatın ardından saat 10.00’da Atatürk Bulvarında gerçekleştirilecek olan törenlere geçilecek. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilecek kutlama töreni İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin ardından halk oyunları gösterisi ve son olarak da tören geçidi yapılacak.

29 Ekim 2014 Çarşamba günü havanın yağışlı olması halinde resmigeçit töreni yapılmayacak, diğer etkinlikler ise Belediye Kültür Sarayı’nda icra edilecek.

29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 10.00-17.00 saatleri arasında İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Askeri Limanında milli imkânlarla inşa edilen TCG Karpaz Gemisi, TCSG 304 gemisi ile DEGAK 10 isimli bot ve İskenderun Deniz Müzesi halkın ziyaretine açılacak.

Ayrıca cumhuriyet bayramı dolayısıyla geçtiğimiz hafta boyunca futsal, basketbol, voleybol, bocce, güreş, kort tenisi, karate, masa tenisi müsabakaları da gerçekleştirilmişti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here