Cumhuriyet Kadınlarından ‘Sen Yağmur Ol Ben Bulut’ Kampanyası

0
93

Cumhuriyet Kadınları Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret etti. 73 ilde kurulu olduğunu ve Hatay’da geçen yılın Kasım ayında teşkilatlandığını kaydeden Hatay Şube Başkanı Filiz Akın, pandemi süreci nedeniyle sınırlı etkinlik yapabildiklerini söyledi. Arsuz Karahüseyinli’de orman yangını nedeniyle kütüphanenin yanması dolayısıyla kitap bağışında bulunduklarını, bunun yanı sıra Amik Ovası köylülerinin dertlerini de dinlediklerini ifade eden Akın ‘Sen Yağmur Ol Ben Bulut’ sloganıyla su tasarrufu imza kampanyası başlattıklarını da belirtti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Hatay Şubesi, ilimizdeki kuraklığa dikkat çekerek, suyun dikkatli kullanılmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. CKD Hatay yöneticileri konuyla ilgili olarak İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret ederek, hem derneği hem de başlattıkları kampanyayı tanıttı. Ziyaretçileri İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli ve Genel Sekreter Hilmi Diken karşıladı.

Cemiyet ziyaretine CKD Hatay Şubesi adına Başkan Filiz Akın’ın yanı sıra, yöneticilerden Serap Zehal, Şebnem Dilşen ve Nazlı Kar da katıldılar. Ziyaret esnasında Türk Kadınlar Derneği İskenderun Şubesi eski başkanı Canan Gencer de hazır bulundu.

CKD Hatay Şube Başkanı Filiz Akın, derneğin çalışmaları ve su bilincinin oluşması konusunda başlattıkları kampanyayla ilgili bilgiler verdi ve destek istedi.

Halkımızı Kampanyamıza Destek Vermeye Davet Ediyoruz

Akın, konuyla ilgili açıklamasında; “CKD Hatay Şubesi olarak, gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde yerel basınımızı her zaman yanımızda gördük. Kamu yararına etkinliklerde yerel basının gücü yadsınamaz bir gerçektir. Bu yıl pandemi sürecinde etkinliklerimizi sınırlı da olsa yapma imkanı bulabildik. Bu etkinliklerin ilki Arsuz Karahüseyinli’de orman yangınlarında yanan kütüphaneye, ülke çapında yürüttüğümüz kitap kampanyasından toplanan kitaplarımızı vermek oldu.

Her yıl kış aylarında sular altında kalan, yazın da kuraklık çeken Amik Ovasındaki çiftçilerimizi de ziyaret ettik. Çiftçilerimizin tarlaları ile besi yaptıkları ahırların sular altında kaldığını ve hayvanların ahırlarda çamurlarda kaldığını gördük. Çiftçinin zararlarının devlet tarafından ödenmesini öneriyoruz. Çiftçilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz.

Şimdi ise Cumhuriyet Kadınları olarak, içinde bulunduğumuz küresel çaptaki iklim değişikliği ve kuraklığa dikkat çekmek için suyumuza ve geleceğimize sahip çıkmak amacıyla “su bilinci” hakkında bir kampanya başlattık.

Su yaşamımızın kendisidir. Bundan dolayı suyumuza da vatanımızı savunduğumuz gibi kurumalıyız. Bunun için devlet olarak da projeler geliştirmeliyiz. Bu anlamda su bakanlığının kurulmasını da talep ediyoruz.

CKD olarak “Sen Yağmur Ol Ben Bulut” şiarıyla yola çıktığımız bu kampanyada, gönüllü olmak ve destek vermek için imza kampanyası başlattık. Halkımızı bu imza kampanyasına destek vermeye çağırıyoruz. Destek için cumhuriyetkadınlarderneği.org/sen-yagmur-ol-ben-bulut sitemize girebilirsiniz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Terbiyeli ve Gencer’den Destek!

İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli de ziyaretten ötürü teşekkür ederek, yapılan çalışmaları takdirle izlediklerini ve desteklediklerini belirtti. Terbiyeli; “Türkiye’de zaten su sıkıntısı başlamıştı. Dileğimiz bu kampanyanın başarılı olmasıdır. Bu çalışma hedefine ulaşması için biz de elimizden geleni yapacağız. Sizlere başarılar dilerim” dedi.

Türk Kadınlar Derneği İskenderun Şubesi eski başkanı Canan Gencer de su bilincinin iyi işlenmesine dikkat çekerek; “Bu kampanya son derece önemlidir, bana verdiğimiz bu gönüllü belgesi de önemlidir. Sizlere her zaman destek vereceğiz, Cumhuriyet Kadınları bizim için önemlidir. Çok teşekkür ederim. Tekrar sizleri kutlarım” diye konuştu.

CKD Hatay Şube Başkanı Akın daha sonra İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli ile Canan Gencer’e su bilincinin oluşması için gönüllü sertifikası takdiminde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here