Cumhuriyet Bayramında Solotürk Gösterisi!

0
740

solotürk1Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Solo Türk gösteri ekibinin Hatay semalarından görkemli bir gösteri yapacağını belirtti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Hatay semalarında Solo Türk gösteri ekibine ait iki F-16 uçağı ile gösteri yapacağını duyuran Vali Lekesiz; “Solo Türk ekibi, bayram coşkusunu, milli gururu arttıracaktır. Bu görkemli gösteriyi izlemek isteyen vatandaşlar, 29 Ekim Salı saat 12.00’de eski Tabakhane karşısındaki alanda olmaya davet ediyorum.

Solo Türk, Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye gösteri şeklinde sunan tek F-16 gösteri ekibidir. Ekip 2 pilot, 2 basın halkla ilişkiler, 9 uçak bakım personeli 13 kişiden oluşmaktadır. Pilotlar, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönüllü, tecrübeli ve yüksek eğitim seviyesine sahip olanlar arasından detaylı çalışma sonucu seçilmiştir.

solotürk2

Cumhuriyetimizin 90. yıl dönümünü kutlayacağız. Cumhuriyetimizin iktisap ettiği bu kıdemde, idrak ettiği bu yaşta, ekonomide, eğitimde, sanatta, altyapıda, siyasette, sporda ve birçok alanda dünya ülkeleri arasında her geçen gün daha ilerleyen bir yer aldığını görmek, her Türk vatandaşını gururlandırıyor, keyiflendiriyor. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de cumhuriyetin 90. yıl dönümünü değişik etkinliklerle kutlayacağız. Türk Hava Kuvvetlerinin gözdesi ve yıldızı Solo Türk gösteri ekibini izleyince öyle inanıyorum ki bayram coşkumuz, gururumuz çok daha katlanacak katmerleşecektir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here