“Cumhurbaşkanı Seçimlerinin Özel Bir Anlamı Var”

0
84

sadullah ergin4Milletvekili Ergin İlçelerdeki Bayramlaşma Törenlerine Katıldı…

Geçtiğimiz Ramazan Bayramının ilk günü Hatay’ın 12 ilçesini dolaşan Ak Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, ilçelerdeki bayramlaşma törenlerine de katıldı. 12 ilçede düzenlenen bayramlaşma törenine Ergin’in yanı sıra Hatay Milletvekilleri H. Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Ak Parti İl Başkanı Murat Genco, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti ilçe başkanları ile çok sayıda partili katılım gösterdi.

Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Belen, Kırıkhan, Hassa, Kumlu, Reyhanlı, Altınözü ve Yayladağı İlçelerinde düzenlenen bayramlaşma törenlerine katılan Milletvekili Ergin, Antakya’da Ak Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma törenine de iştirak etti.

sadullah ergin5

Bütün ilçelerde bayram kutlamalarında kısa konuşma yapan Milletvekili Sadullah Ergin, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Ergin; “Cumhurbaşkanını ilk kez halk seçecek. Hatırlayanız, TBMM’de Cumhurbaşkanını seçtirmek istemediler. Madem meclis seçemiyor, o zaman Cumhur’un kendisi seçsin dedik. Olmaz dediler, bu millet Cumhurbaşkanı seçemez dediler. Hatırlayınız o yılları. Bizde bu milletin muhtar, belediye başkanı ve milletvekili seçtiğini ifade ettik. Milletimiz Cumhurbaşkanının alasını seçer. Bölgemizde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bütün mazlumların gözyaşlarının dinmesi, akan kanların durması için yüce Mevla’dan niyazda bulunuyoruz. Bölgemizde huzur ve barışın tesisi için Türkiye’nin her daim ayağını yere sağlam basması ve geleceğe güvenle yürümesi lazım. Onun için 10 Ağustos seçimlerinin özel bir anlamı var” diye konuştu.

Payas Külliyesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın hedefi ise Büyükşehir Belediyesi oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesinde olumsuz gördüğü icraatlara değinen Başkan Altan; “Son bir aydır 15 yıldan beri yaşanmayan su kesintileri insanımızı çileden çıkarıyor. Köylerimiz selden dolayı çok sıkıntılı günler yaşıyor. Çok basit ama mezarlıklarımız dahi temizlenmiyor. Bizlere yetki devri sağlansın 15 yıllık tecrübemizle bu sıkıntılardan çok kısa sürede kurtulabiliriz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here