Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Hatay’da Toplu Açılış Töreni

0
39

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak ve halka hitap etmek üzere Hatay’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Hatay Havaalanında Vali Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan, Hatay Milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Daha sonra Hatay Stadına geçen Erdoğan, burada Hataylılara seslendi. Konuşmasında Hatay’a yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, tamamlanan projelerin açılışını da canlı bağlantılarla gerçekleştirdi.

Erdoğan; “Biz yolumuza devam ediyoruz. İşte, arkamda 26 bin 600 kapasiteli Hatay Şehir Stadı. TOKİ tarafından inşa edilen bu güzel stadımızın, Bordo-Beyaz renkleriyle gönüllerimizde taht kuran Hatayspor’un başarılarının coşkusuyla şenleneceğine inanıyorum. Stadımızın, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Biz, eserlerimizle konuşuruz. Bizim işimiz, gücümüz bu. Amik Ovası, sürekli taşkınlar altındaydı. Amik Ovasını da bu taşkınlardan kurtardık. Şimdi yeni barajlarla, kapalı su dağıtım sistemleriyle beraber, inşallah su sıkıntılarını da tamamıyla çözme noktasına geliyoruz” dedi.

Erdoğan, Ertuğrul Gazi Gemisi’nin, ihtiyaca göre Dörtyol veya Saros Terminallerinde günlük 28 milyon metreküp kapasitesiyle gazlaştırma işlemi yapabileceğini de sözlerine ekledi.

Antakya Mobilyacılar Sitesi, BOTAŞ’ın işleteceği, Türkiye’nin ilk yüzer LNG depolama gemisi Ertuğrul Gazi FSRU Gemisinin Gazlaştırma işlemi ve Hatay Stadının açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm yatırımların başta Hatay olmak üzere tüm ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni etti ve kurdele kesimi gerçekleştirdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here