Cumartesi Anneleri, 500. Kez ‘Dinlemek Zorundasınız!’ Diye Haykırdı!

0
60

cumartesi anneleri1İskenderun Boyacılar Parkında geçtiğimiz hafta sonu toplanan İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Cumartesi Annelerine destek vererek, Ortadoğu’da IŞİD terör örgütünün Karatepe’ye yönlendirildiğini bunu yapanın da AKP zihniyeti olduğunu söyleyerek, oturma eylemi yaptılar.

Platform adına söz alan Dönem Sözcüsü Mehtap Arıca; “Çocukları faili-meçhul şekilde katledilen anneler, bir değil, iki değil tam beş yüz haftadır Cumartesi günleri sokağa çıkıyor, çocuklarının katillerinden hesap soruyor ve adalet istediklerini haykırıyorlar. Elbet onlar da biliyor çocuklarının failleri de faillerini koruyanlar da bellidir. Hükümetler, bakanlar, savcılar, emniyet müdürleri değişse bile çocuklarının failleri tektir. Her demokratik eylemi, her özgürlük umudunu, her uyanışı ortadan kaldırmaya çalışan devlet sistemidir. Cumartesi anneleri bu devletin ayıplarını her cumartesi soğuk sıcak demeden, gaz bombalarına mermilere aldırış etmeden, karalama ve yalan kampanyalarına kulak asmadan, bıkmadan usanmadan sokağa çıkarak faillerin yüzüne vurmaya devam etmektedir” dedi.

cumartesi anneleri2

Seslerini duyurmak için annelerin 500. kez alanlarda olduklarını hatırlatan Arıca; “Bizler de emek ve demokrasi mücadelesi verenler olarak kardeşlerimizi ve yoldaşlarımızı elimizden alanlara karşı annelerimizle birlikte bu Cumartesi günü tüm Türkiye’de sokaklara çıkıp katillerden hesap soruyoruz. Bizler; tekçi devlet sistemi için faili-meçhul döneminin asla kapanmadığını biliyoruz. AKP iktidarı ve adeta ikinci başbakan gibi hareket eden cumhurbaşkanı Erdoğan onlarca insanın katili olan devlet sisteminin en tepesinde yeni düşmanlık ve ayrımcı politikalar üretmeye devam ederken bizler alanlarda birbirimizi tanımaya, sevmeye, gelecek umudumuzu büyütmeye devam ediyoruz. Cumartesi annelerinin tertemiz yüreklerine dokunuyor, sıcacık ellerini tutuyor, onların çocukları olduğumuzu her gün yeniden hatırlıyoruz. Bugün devletin tüm kirli politikalarına karşı emekten, demokrasiden, özgürlüklerden ama hepsinden önemlisi yaşamdan yana olan herkesi eylemimize destek vermeye çağırıyoruz. Gelin bu umudu hep birlikte büyütelim, Cumartesi annelerinin seslerine ses verelim, tekrar aynı karanlık oyunların sahnelenmesine izin vermeyelim.

IŞİD çetelerinin Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Karatepe Kasabası’na saldırısında 2’si çocuk 10 kişinin hayatını kaybetti. Ortadoğu’nun son 3 yılı, savaş, kan gözyaşı ve katliamlarla geçti. Türkiye Hükümetinin etrafında yaşanan tüm bu katliamlara sessiz kalmasını nasıl izah edecektir? Ortadoğu halklarının top yekun soykırıma götürülmesinde Türkiye’nin artık pozisyonunu netleştirme zamanı gelmedi mi? Türkiye, metropollerinde milliyetçi kesimi IŞİD sempatizanlarıyla birlikte sokağa çıkartan zihniyetler bugün Ortadoğu’da IŞİD terör örgütünü Karatepe’ye yönlendirenler AKP zihniyetin kendisidir. IŞİD terör örgütünün sahiplerine diyoruz ki Ortadoğu’yu kirli politikalarına alet etmenize izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here