Culha; “Her Zaman Engelli Kardeşlerimizle Birlikteyiz”

0
117

engelliler-arsuz1Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Çat Kapı Ziyaretlerinde Bu Kez Engelli Vatandaşlarımızın Evlerine Misafir Oldu…

Gerçekleştirdiği ziyaretlerle halkın içinde olmaya devam eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bu kez 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engelli vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Engellileri, bu özel ve anlamlı günlerinde yalnız bırakmayan Başkan Culha, ziyaretlerinde çeşitli hediyeler dağıtarak, onlarla yakından ilgilenirken, ailelerinden de durumlarına ilişkin bilgi almanın yanı sıra sorun ve taleplerini dinledi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı ziyaretlerde Başkan Culha’ya bazı meclis üyeleri de eşlik etti.

İlk Ziyaret Öğrencilere

Günün ilk ziyaretini çeşitli engel gruplarında bulunan öğrencileri sosyal hayata adapte ederek, topluma kazandıran Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne gerçekleştiren Başkan Culha,  daha sonra Karaağaç Konarlı’da 1,5 yaşındayken vurulduğu yanlış iğne sonucu tekerlekli sandalyeye bağlanan Erkan Salhi’yi, Üçgüllük Mahallesi’nde doğuştan engelli olan Denüre Genç ve yeğeni Emel Genç ile işitme engelli kardeşler Müeyyet Ay ve Muin Ay’ın ardından Gözcüler Mahallesi’nde geçen yıl yılın annesi seçilen Fatma Ekenel’in Mehmet, Zuhal ve Sevsen adlarındaki üç engelli çocuğunu ziyaret etti.

engelliler-arsuz2

Culha’ya En Güzel Hediye

Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde Okul Müdürü Murat Çengen ve öğrenciler tarafından kapıda karşılanan Başkan Culha, burada ayrıca çocukların sürpriziyle karşılaştı. Arsuz Belediyesi’nin logosunu resme döken öğrencilerin hediye ettiği tablo karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Başkan Culha; “Günün en güzel ve en anlamlı hediyesi. Kendilerine imkan verildiğinde neleri başarabileceklerini gözler önüne seren öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Resmi odamın en güzel köşesine asacağım. Tüm okulları önemsiyorum ama bu okulun bende özel bir yeri var. Bizler sadece bir gün değil, her gün yanınızdayız” dedikten sonra, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtarak onları mutlu etti.

engelliler-arsuz3

Hayatı Yaşayarak Öğreniyorlar

Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Murat Çengen de her zaman yanlarında olduğunu hissettiren Başkan Nazım Culha’ya teşekkür ederek; “Sabır ve sevgi gerektiren bir mesleği yerine getiriyoruz. Öğrencilerimizi topluma adapte etmek için sosyal projeleri çok destekliyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizi topluma kazandırmak için onları dolmuşa bindiriyoruz, markete götürüp alışveriş yapmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

“Hepimiz Birer Engelli Adayıyız”

Ziyaret ettiği her yerde engellilerin yaşama tutunma hikâyeleri ve sevgi dolu bakışlarının yanı sıra, yaşlıların hayır dualarından oldukça etkilenen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Şuan için ayakta sağlıklı bir şekilde yaşıyor olabiliriz ama şunu asla unutmayalım ki; hepimiz birer engelli adayıyız. Bu sebeple ortak yaşamı daha güzel ve anlamlı kılmak için her zaman engelli kardeşlerimizle birlikteyiz. Onların her şeyin en iyisine layık olduğunu biliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here