Çöloğlu; “Ertelemelerin Devam Etmesi Esnafımızı Rahatlatır”

0
30

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu; “Ertelemelerin Devam Etmesi Esnafımızı Rahatlatır”

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, pandemi döneminde esnafların yaşadığı sıkıntılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kredi ödenmelerinin 6 ay ertelenmesinin esnaflar için sevindirici olduğunu kaydeden Oda Başkanı Çöloğlu, saat kısıtlamalarının da normale dönmesiyle esnafların daha rahat nefes alabileceklerini kaydetti.

Pandemi döneminde tüm vatandaşların belli sıkıntılar yaşadığını dile getiren Çöloğlu; “Çalışma saatlerinin sınırlanması esnaflarımıza sıkıntılı günler yaşatmaya devam ediyor. Tek temennimiz bir an önce bundan kurtulmak, aşının da bir an önce getirilmesi… Ne kadar yapılması gerekiyorsa aşıların bir an önce yapılmasını temenni ediyoruz. Esnaflarımız da bir an önce normale dönmek istiyorlar. Sınırlı saatlerde çalışmak onlar için yeterli gelmiyor. Ne kadar erken normal saatlerimize geçersek bizim için önemli olan o” dedi.

Esnafların aldıkları kredi ödemelerinin ertelenmesinin bir nebze de olsa esnafı rahatlattığını ifade eden Çöloğlu; “Kooperatiflerden ve Halk Bankası’ndan çekilen krediler 6 ay ötelendi. Esnaflarımız ocak ayından itibaren ödememiş oldukları kredileri varsa bunu 7. aya kadar ödemesinler. Bu bizim için nispeten iyi oldu. Esnaflarımızı da biraz olsun rahatlattı. Bunun yanında tabii yine esnaflarımız için, bağ-kur, yanında çalıştırdıkları işçilerin ödemeleri, sigortalar, vergiler ile ilgili ertelemelerin de devam etmesini istiyoruz. Ocak ayından itibaren bazı düzenlemeler yapıldı ama bu bizim için yeterli değil. En az bir 6 ay daha bununla ilgili bir ötelemenin olması gerekiyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here