Çocuklarda Yaz İshaline Dikkat!

0
29

Yaz aylarıyla birlikte, çocuklarda ishal görülme sıklığının arttığına dikkat çeken İskenderun Palmiye Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürşit Acemoğlu, ishale karşı gerekli önlem alınmadığında, çocuklar için tehlikeli sağlık sorunlarına neden olabileceğini ifade etti.

İshalin geçmediği durumlarda uzman hekime başvurulması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Mürşit Acemoğlu, “Yazın havaların sıcak olması ile yiyecek ve içeceklerin uygun şartlarda bulundurulmaması, çeşitli bakteri virüs ve parazitlerin bu gıdaların içinde üremesine neden olmaktadır. Bununla birlikte hasta insandan özellikle el hijyeni zayıf olandan bulaşır. Covid19 ile mücadelenin ana unsurlarında biri ishal gibi el hijyenidir. İshale neden olan bakteri virüs ya da parazitlerin ağız yoluyla alınması barsakta yerleşip, çoğalmasıyla ishal başlar.

Bulantı huzursuzluk karın ağrısı kusma ve genelde ateş̧ ile başlangıç̧ olur. Sonra sulu dışkılama (ishal) baslar. Bazen kanlı ishal görülebilir. Aslında ishal insan vücudunun savunma mekanizmalılarından biridir. Ama ishal ve kusma arttığı zaman, vücutta su ve tuz kaybına neden olur. İshal kusma ateş̧ şikâyetleri olan çocukların zaman kaybetmeden, doktora muayene ettirilmesi gereklidir. Tedavide ana hedef sıvı ve tuz kaybını telafi etmektir” açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here