“Çocuk Meclisi Kurulmasını İstiyorum”

0
102

bld-makam öğrenciBelediye Başkanı’nın Koltuğuna Öğrenci Tuna Gökpınar Oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93. yılı kutlamaları dolayısıyla, İskenderun Mithatpaşa İlkokulu öğrencileri İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i makamında ziyaret etti. Geleneksel olarak her yıl yapılan makama oturma kapsamında, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in koltuğuna Tuna Gökpınar adlı öğrenci oturdu.

Sembolik temsil ve ziyarete, İskenderun Mithatpaşa İlkokulu Müdür Vekili Orhan Salih Aydın, öğretmen Sibel Özer, öğrenciler Tuna Gökpınar, Seher Kabadayı, Öykü Özdemir katıldı. Öğrenciler, ziyarette Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e çiçek verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Civelek, öğrencilerin bayramını kutladı. Öğrencilere, gelecekteki meslek konusunda hedeflerini soran Belediye Başkanı Civelek, “Hedefinizi önünüze koyunca daha sağlıklı ulaşırsınız. Başarılı birer yurttaş olursunuz” dedi.

Başkan’ın meslek seçimi ile ilgili sorusunu öğrenciler Tuna Gökpınar sınıf öğretmeni, Seher Kabadayı diş hekimi, Öykü Özdemir öğretmen olarak yanıtladı.

Öğrencilerin velilerinin de katıldığı ziyarette yaptığı konuşmasında, bugün dünyada çevre sorunlarının birinci derecede önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Hava kirliliği, su kaynaklarının azalması, aşırı yağışların neden olduğu seller, su baskınları sıkıntılar yaşamamıza neden oluyor. Su kıtlığı başlı başına bir sorun. Nüfus artarken, su kaynakları artmıyor. Su konusunda çok duyarlı olmalıyız. Çevreyi ve doğayı korumalıyız. Yaşadığımız kentin temizliğine önem vermeliyiz. Sokaklarımızı da evimiz gibi görmeliyiz, temiz tutmalıyız” dedi.

Temsili olarak Başkanlık koltuğuna oturan Mithatpaşa İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Tuna Gökpınar, “Yolların daha düzgün olmasını isterim. Okulların artmasını istiyorum. İnsanların bilgili olması için okul lazım. Gelecek 23 Nisan’a kadar çocuk meclisi kurulmasını istiyorum. Çocuklar için daha iyi bir gelecek ve sorunlarının çözülmesi için çocuk meclisi kurulmalı. Çocuklar parklarda mutlu oluyor. Siz parklar yapıyorsunuz, parklar bakımlı olmalı. Çocuklar için oyun fuarı kurulsun. Bu fuarda çeşitli faaliyetler olsun” dedi. Gökpınar, trafikte araçların kırmızı ışıkta geçtiğini, bunun yayaların can güvenliğini olumsuz etkilediğini, altgeçitler olması gerektiğini ifade etti.

Her şeyin başının eğitim olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Bütün bu söylediklerin eğitim işi. Gelişmiş, çağdaş ülkelerde çok fazla üst geçit, alt geçit göremezsiniz. Yayalar kendilerine ayrılan geçitlerden geçer, sürücüler de yayalara saygı gösterirler. Sürücü ve yaya birbirine saygılı olursa, kurallara uyarsa kazalar çok azalır. Biz bu konuda gerekeni yapıyoruz. Her şeyin başı eğitimdir. Birbirimize saygılı olmamız gerekir” dedi.

Temsili Başkan Tuna Gökpınar’ı düşüncelerinden dolayı kutlayan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, belediye başkanlığının önemli bir görev ve bayrak yarışı olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Civelek, öğrencilerin bayramını kutlayarak, kitap hediye etti.

Mithatpaşa İlkokulu Müdür Vekili Orhan Salih Aydın’a Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk portresinin yer aldığı anı tabağı veren Başkan Civelek, konuklarıyla günün anısına fotoğraf çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here