Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

0
98

çocuk koruma1Kaymakam Özyiğit; “Tedbir Almak, Bedel Ödemekten Daha İyi ve Kolaydır”

5395 Sayılı “Çocuk Koruma Kanunu” kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla kurulan Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı İlçemiz Kaymakamı Hasan Özyiğit başkanlığında İlgili kurum temsilcilerinin de katılımıyla Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, Cumhuriyet Savcısı Fatih Kaya,  İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Veysel Yıldırım, Toplum Sağlığı Merkezi Yöneticisi Dr. Volkan Yeter, Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Mehmet Yüksel, Denetim Serbestlik Şube Müdürü Feridun Kaymak, Çocuk Büro Amiri Komiser Yardımcısı Vedat Tiryaki ve Çocuk Psikologu katıldı.

5395 Sayılı “Çocuk Koruma Kanunu” ile “Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbirlerin Yerine Getirilmesi Amacıyla Kurulan Merkezi, İl ve İlçe Koordinasyonların Çalışma, Usul ve Esasları Yönergesi”nin amir hükümleri gereğince; Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumlar arası bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdümün sağlanması amacı ile İlçemizde kurulan Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu’nun çalışmalarının ele alındığı toplantıda; İlgili kurum yetkililerince bilgilendirme sunumu yapılarak, konu ile ilgili görüş ve öneriler değerlendirildi.

Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulunca, korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması ile Çocuk Koruma Kanununun uygulanmasına ilişkin usûl ve esasların İlçemizdeki işleyişi ve uygulanması ile ilgili işlemlerin takip edilerek, tespit edilen eksikliklerin ve aksaklıkların ivedilikle çözüme kavuşturulması konusunda ciddi bir işlevin yerine getirildiğini vurgulayan Kaymakam Özyiğit, tedbir almanın bedel ödemekten daha kolay ve daha iyi olacağının altını çizerek, ihmal ve istismarların daha kötü sonuçlar doğurmadan önce nasıl önlenebileceği hakkında ilgili kurumlarca daha özverili çalışmalar yapılması gerektiği ve bu doğrultuda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanarak, sorunların çözülmesi noktasında birlikte hareket edilmesinin yerinde olacağını belirtti.

Toplantının İlçemiz için hayırlara vesile olmasını temenni eden Kaymakam Özyiğit, Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu’nun oluşturulmasında ve kurulun çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here