‘Çocuk Hakları’ Sergisi Büyük Beğeni Gördü

0
233

pm-çocuk hakları1Ziyaretçilerin hem ihtiyaçlarını karşıladığı hem keyifli vakit geçirdiği Primemall İskenderun, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’ne anlamlı bir sergi ile dikkat çekti. 22 Kasım’a kadar ziyaret edilen sergi, hakları ellerinden alınmış çocukları konu aldı.

Keyifli alışverişin adresi Primemall İskenderun, gerçekleştirdiği etkinliklerle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bugüne yaptığı etkinliklerle fark yaratan Primemall İskenderun bu kez Çocuk Hakları Günü nedeniyle anlamlı bir sergiye imza attı. İskenderun Çocuk Komitesi ve İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi iş birliği ile düzenlenen “Çocuk Hakları” isimli serginin açılışı İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman ve Primemall İskenderun AVM Müdürü Uğur Sevinmiş tarafından gerçekleştirildi. Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan maddelerin çizimlerinden oluşan sergi 22 Kasım’a kadar Primemall İskenderun’da ziyaret edildi.

pm-çocuk hakları2

Dört çocuktan birinin hiçbir sosyal güvenceye sahip olmadığı ülkemizde çocuk haklarına dikkat çeken sergi “çocuklar için daha adil bir dünya” mesajı verdi.

Çocuklar Sömürülüyor

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) verilerine göre, dünyada tam zamanlı çalışan 168 milyon, tam veya yarı zamanlı çalışan 264.5 milyon çocuk işçi bulunuyor. 168 milyon çocuk işçinin 85 milyonu tehlikeli işlerde çalışırken, çoğunun can güvenliği bile yok.

UNESCO’nun hazırladığı bir raporda dünyada en az 61 milyon çocuk eğitim hakkından tamamen mahrum kalmış durumda. Eğitim hakkından mahrum olan çocukların büyük bölümünü de kız çocuklar oluşturuyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here