Civelek; “TBMM, Beraberliğimizin ve Bütünlüğümüzün Simgesidir”

0
67

kutlama-civelekİskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

23 Nisan 1920 tarihinin önemine vurgu yapan Başkan Civelek; “Bütün mazlum uluslara örnek olan onurlu bağımsızlık mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluşun ve bağımsızlığın ancak milletin azim ve kararlılığıyla gerçekleşebileceğine inanmıştır. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi işte bu anlayışın hayata geçirilmesidir. Böyle bir tarihsel sürecin yaşanmış başka bir örneği yoktur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımı, parlamentoya dayalı demokratik rejimin başlangıcıdır. Tarihsel açıdan önemli bu günün çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi de son derece anlamlıdır ve başka bir örneği yoktur. Ulusal iradenin ve ulusal egemenliğin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi, beraberliğimizin ve bütünlüğümüzün simgesidir. 23 Nisan 1920’de böyle olmuştur ve bundan sonra da böyle devam edecektir.

Sevgili çocuklar, Sizler 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gelecekteki üyeleri olacaksınız. Milletvekilleri olarak Türkiye’yi yöneteceksiniz. Türkiye’nin aydınlık geleceğinden umutluyuz. Sizlere güveniyoruz. Sizin bayramınız bütün ulusun bayramıdır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here