Civelek; “Kadir Gecesi İnsanlık İçin Hayırlı Olsun!”

0
87

kadir mesajı3İnsanlığın hidayet rehberi ve önceki vahiylerin tasdikleyicisi Kuran-ı Kerim’in indiği gece olan ‘Kadir Gecesi’ bugün idrak edilecek. Kadir gecesi nedeniyle, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek bir mesaj yayınlayarak tüm İskenderunluların Kadir Gecesini kutladı. Başkan Civelek, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli hemşerilerim, mübarek Kadir Gecemiz hayırlı olsun. Dinimiz, insana büyük bir önem vermiş, insanı değerli bir varlık olarak göstermiştir. Peygamberimiz hadislerinde, İslâm’ın güzel ahlâk olduğunu, insanların en hayırlısının da ahlakı güzel olan kişi olduğunu belirtmiştir.

Güzel ahlâk insanları sevmek, insanlar arasında hiçbir ayrım yapmamaktır. Eşitliğe, adalete, barışa önem vermektir. Dünyada gerçek zenginlik, gönül zenginliğidir ve en başta gelen de insanlara iyilik etmek, hizmet etmektir. Bu anlayış hayatımıza anlam ve değer kazandırmaktadır. İslamiyet, bütün insanlara bunlar gibi manevi ve ahlâki değerleri yol gösterici olarak öğütlemiştir.

İnsan, akılla, bilgiyle, inancıyla, sahip olduğu ahlâki ve manevi değerleriyle, bugünkünden daha adil, refah içinde, iyiliklerin ve güzelliklerin hakim olduğu bir dünyayı kurabilir. Mübarek Kadir Gecesinde bu dileğimizin gerçekleşmesi için, insan olarak üzerimize düşen sorumlulukların ve görevlerin şuuruyla dua ediyoruz.

Değerli hemşerilerim, Kadir Gecenizi kutlar, bütün İslam Âlemi ve insanlık için hayırlı olmasını temenni ederim. Saygılarımla!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here