Civelek; “İtirazım Var!”

4
333

yusuf civelek2Dr. Yusuf Civelek, Milletvekili Aday Adaylığını Sebepleriyle Açıkladı

İskenderun önceki dönem Belediye Başkanı Dr. Yusuf Hamit Civelek, 2015 genel seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

CHP İskenderun İlçe binasında gerçekleştirilen aday adaylık açıklama toplantısına İlçe Başkanı Jorj Basus ve ilçe yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları, aday adayları ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Diğer ilçelerden de gelen partililer; “Yusuf Başkana destek için geldik” derken, toplantıya ayrıca Yusuf Civelek’in eşi Dr. Ümran Civelek ile kızı ve minik torunu da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Jorj Basus, Ak Parti hükümetine yüklenerek; “AKP azgınlaşıyor. Tehditlerle iktidarda kalmaya çalışıyor. Bunlar bizi yıldıramaz. Demokrasi mücadelemizi devam edeceğiz” dedi.

Ülke Doğru Yönetilmiyor…

Daha sonra söz alan CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Yusuf Civelek, sözlerine adaylık yolunda kendisine destek vermek üzere toplantıya katılanlara teşekkür ederek başladı. Milletvekilliği, belediye başkanlığı gibi makamların kazanç kapısı değil, birer görev olduklarını vurgulayan Civelek, maalesef bu makamları kazanç kapısı gibi görenlerin çok olduğunu vurguladı.

Pek çok konuya itirazı olduğu için aday olduğunu ifade eden Civelek; “Aday olduk; çünkü hükümetin yönetim tarzına itirazımız var. Ülke doğru yönetilmiyor. Tüm aday adayı arkadaşlarımızla bu yönetim tarzına birlikte itiraz ediyoruz” diye konuştu.

yusuf civelek3

Halkın Dilinden Anlamıyorlar…

TÜİK’in açlık ve yoksulluk sınırlarını 4.000 TL civarında açıklarken halen 700 TL maaş alan emekliler olduğunu hatırlatan Civelek; “Halk çocuğuyuz diyorlar ama halkın halinden anlamıyorlar. En başta ekonomiye itiraz ediyoruz. Rusya doğal gazı %10 ucuzlattı. Bakan çıkmış diyor ki, kur fiyatları yükseldiği için %10’luk indirimi halka yansıtamayacağız. Halkla böyle dalga geçilemez. İşsizlik deseniz bunaltıcı seviyede. Aileler zorla çocuklarını okutuyor, mezun ediyor, çocuk üniversite mezunu iş bulamıyor, evde moral bozukluğu, vatandaş mutsuz” şeklinde konuştu.

Çiftçi bir aileden geldiğini ve belediye başkanlığı görevinden sonra bir dönem çiftçilikle de uğraştığını anlatan Civelek; “Çok güzel mandalina yetiştiriliyor ama alan yok. Zorla alan bulduk, kilosu 35 kuruştan. İstanbul’a gittim, bir marketten mandalina alacağım kilosu 3 lira. Peki, bu aradaki farkı kim alıyor? Bizim bunlara itirazımız var” dedi.

yusuf civelek4

Sürdürülemez Bir Gidişteyiz

Halkı böldüklerine de değinen Başkan Civelek; “Mazlumun, mağdurun hali göz ardı ediliyor. Herkesi bölüyorlar. Yargı, hekim, kadın, erkek kendi içinde bölünüyorlar. Böl-parçala-yönet emperyalizmin en eski yöntemlerinden biri. Vatandaş sokağa çıkıp şikâyet ederse kafasına vuruyor. Buna benzer birçok itirazımız var. Ve bunlara çözüm de var.

Genel Başkanımız bize 4 yıl verin diyor. Sayın Kılıçdaroğlu çok iyi bir ekonomisttir. 4 yılda düzeltiriz. Şu anda sürdürülemez bir gidişteyiz. 7 Haziran seçimleri hayati öneme sahip, şakaya gelmez! Küstüm oyumu vermem olmaz. Kötüye gidiyoruz. Kimsenin kimseye güveni kalmadı. Bu durumdan kurtulmanın tek çaresi ‘halkçı bir zihniyet’tir. O zihniyet de CHP’de vardır” dedi.

4 YORUMLAR

  1. Dr. Belediye başkanlığında seni tanıdık ve gördük, belediyeyi nasıl ve niçin kaybettiğimizi bütün partiler bilmekte… Belediye bir ekip işi bundan çok uzakta idiniz. Seni belediye başkanı yapan partiyi ve yanında koşanları unuttun. Sahte ve sihirli gülücüklerle ben bu işi götürürüm zanetdin. CHP genel merkezi sizi yine listeye koyarsa vay chp ve memleketimin haline… CHP’ye verdiğimiz emeklere yazık olacak.

  2. Reşit bey sen ve senin gibiler sayesinde chp bu halde siyaseti rant kapısı gibi görenler tabiki Civelek başkanlığındaki belediyeden menfaatlenemediler. Belediye bir ekip işidir doğru, namuslu insanlar elini taşın altına koymalıdır.Aynı Dr. YUSUF CİVELEK gibi… Ne emek verdiniz Reşit Bebek bey açıklar mısınız? DR. ÇALMADI ÇALDIRMADI YILLARIN SORUNUNA EL ATTI VE BAŞARIYLA ALTINDAN ÇIKTI. İskenderunlular bunu biliyor ve takdir ediyor. GÜLÜMSE TÜRKİYE, GÜLÜMSE İSKENDERUN……

  3. Sayıın Ayhan Nuri Akınal, Reşit Bebek bey, seçim yerel seçim öncesi Yusuf Civelek’e destek veren ve onun için parasını cebinden ödemek şartıyla yerel gazetelere ilan veren ve Akçay mıntıkasını Civelek’e yönlendiren bir isimdir. Bunları bilmediğiniz için elbette ezbere konuşursunuz. Ayrıca Civelek’te iki yüz vardır. Sizi maalesef oldukça iyi niyetli olduğunuzdan sadece onun iyi yüzünü görüyorsunuz. Ne zaman Civelek’ten, darbe,kazık, atlatılma görürseniz o vakit uyanırsınız ama dedim ya siz iyi niyetlisiniz ve herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz. Civelek’te zaten sizin gibi insanları istismar ediyor. Ben Civelek’in Basın Müdürlüğü’nü yaptım ve çok yakın çalıştım. Civelek, kendi ismini CHP isminden önde gören, sahte gülücüklerle sizleri aldatmayı başaran biridir. Yerel seçimleri de kırdığı, kazık attığı atlattığı ve küstürdüğü partililer yüzünden kaybetmiştir. Lütfen Aziz Nesin’in Zübük adlı kitabını okuyun ve Civelek’i tanımaya çalışın. Saygı ve sevgiler…

  4. sayın dogan süslü bey ne zaman ülke çıkarlarını kişisel çıkarlarımızdan önde görürsek o zaman çocuklarımız daha güzel daha mutll günler görürler.basın müdüürlüğü yaptıgınızı söylüyorsunuz .şimdi ne yaptığınızı bilmiyorum ama eleştirinizi müdür oldugunuz dönemde yapsaydınız eleştirinizin kıymeti olurdu.Akçay mıntıkasını yönlendiren kişi acaba başkandan ne istedi de başkan vermedi bunuda bilmek isteriz yerel gazeteye ilan vermenizi sayın civelek istememiştir sanırım…..HAYIRLI günler dilerim saygı ve sevgilerimle

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here