Civelek; “Denizdeki Ekolojik Denge Mutlaka Sağlanmalı”

0
62

3.Geleneksel İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

Mustafa Kemal Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’nin “Geleneksel İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması”nın ödül töreni düzenlendi.

Gaziantep’ten 13, Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evlerinden 13 çocuk, Özel İKEM’den 15 öğrenci olmak üzere toplam 66 yarışmacının katıldığı 3. Geleneksel İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması’nın ödül töreni İskenderun Belediyesi 1 Nolu Sosyal Tesis’te gerçekleştirildi. İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek törene katıldı.

En büyük balık avlama ve en çok balık avlama kategorisinde düzenlenen Geleneksel İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması’nda, Mustafa Kemal Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’nin lisans ve lisansüstü öğrencileri hakemlik yaptı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın ödül töreninde konuşan Mustafa Kemal Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, geleneksel olarak düzenlenen yarışmayla, bilinçli avlanmayı öğretmek, olta balıkçılığını sevdirmek ve özendirmek, üniversite ve toplumun kaynaşmasını sağlamanın amaçlandığını ifade etti.

Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi öğretim üyelerinin de katıldığı ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, balık neslinin sürdürülebilmesi için her balığa bir sefer üreme şansı tanınması, olgunluğa erişmemiş balıkların avlanmaması konusunda üreticinin de tüketicinin de son derece duyarlı olmasının önemli olduğunu söyledi. Başkan Civelek, “Denizdeki ekolojik dengenin mutlaka sağlanması ve denizdeki kirliliğin önlenmesi gerekiyor” dedi.

Düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Yarışmada en çok balık yakalama kategorisinde Suat Sert birinci, Gültekin Güler ikinci, Cevdet Işıldar üçüncü olurken, en büyük balık yakalama kategorisinde kriterlere uygun (500 gram) av olmadığından değerlendirme yapılmadı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here