Civelek; “Cumhuriyetimizi Yaşatmak, Onu Anlamak ve Ona İnanmaktır”

0
94

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Kurban Bayramının hemen ardından, hafta başı kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

İnsanlık ideallerinin hayata geçirilmesi için en ideal, siyasal ve toplumsal iklimin Cumhuriyet Rejimi olduğunu vurgulayan Başkan Civelek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti fazilet olarak nitelendirmiştir. İnsanın ahlaki olarak en üst düzeydeki duruşu olan erdemliliği Cumhuriyetle özdeşleştirmiştir.

Türkiye Cumhuriyetini kuranlar ve bize layık görenler Cumhuriyeti yaşatmak görevini ve sorumluluğunu bizlere emanet etmiştir. Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak, Atatürk devrim ve ilkelerinin özüne dayanan kuruluş felsefesinin değerlerine bağlı kalmaktır. Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak, bağımsızlık, laiklik ve demokrasi ilkelerinden ödün vermemektir. Bilimin ve aklın ışığında her zaman çağdaş uygarlık düzeyinde kalmaktır. Ulusal değerlere sahip çıkmak, birlik ve bütünlüğü korumaktır. Düşünce ve inanç özgürlüğünü hayata geçirmektir.

Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak, eşitliği, dayanışmayı, sosyal adaleti, refahın adil paylaşımını sağlamaktır. Cumhuriyetimizi yaşatmak, onu anlamak ve ona inanmaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here