Civelek; “Bu Yanlış Tasarının Düzeltileceğine İnanıyorum!”

0
76

Büyükşehir Sorunları ve Çözüm Önerileri Antakya’da Tartışıldı

Mimarlar Odası Hatay Şubesi’nin ev sahipliğinde, dün Antakya Belediye Meclis Salonu’nda ‘Hatay Büyükşehir olma süreci! Büyükşehir sorunları ve çözüm önerileri’ konulu bir sempozyum düzenlendi. Sempozyuma katılan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Hatay’ın ‘büyükşehir’ statüsünde olması ve İskenderun’un sınırının ikiye bölünmesi ile ilgili tasarının yeniden düzeltileceğine inandığını söyledi.

Seçilmişler olarak halka daha iyi hizmet vermek amacıyla sempozyuma katıldığını belirten Belediye Başkanı Civelek, büyükşehrin gerekli olduğunu ancak, yerel yönetimlere de ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Yerel yönetim önemli! Çünkü bir insanın en fazla yaşadığı sorunu, yaşadığı yerdeki insan bilir. Yerel yönetimlere ağırlık vermek o yerel yönetim insanlarının daha mutlu yaşaması için kaçınılmazdır. Ama aynı zamanda genel bir koordinasyon da gerekli” dedi.

İskenderun’un Mustafa Kemal, Meydan ve Gürsel Mahalleleri ile Düğünyurdu’nun kurulması planlanan Arsuz ilçe belediyesine bağlanmasının sosyal barışı ve kardeşliği de zedeleyeceğinin altını çizen Belediye Başkanı Civelek, masa başında hazırlanmış bu yanlış tasarının düzeltileceğine inandığını sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here