Civelek; “Araştırmaya, Geliştirmeye Önem Vermeliyiz!”

0
66

bld-yatırım ajansıİskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, önceki gün İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda gerçekleştirilen Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının değerlendirme toplantısında katıldı. Başkan Civelek, genç nüfusa sahip olduğumuzu, bunun için de araştırmaya ve geliştirmeye önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Gerçekleşen toplantıda söz alarak, genç nüfusa sahip ülke olarak, bilgi üretmeye, araştırma ve geliştirmeye önem vermek gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Nakli olmaktan çok akli olması lazım. Bilginin bizden kaynaklanmasına çok önem vermeliyiz. Çok nakli olduğu sürece hep bir adım geriden gidiyoruz. Genç nüfusun çoğunlukta olduğu ülkeyiz. Bilgiyi biz üretmeliyiz. Araştırmaya, geliştirmeye önem vermeliyiz. İnsana, eğitime yatırım yapmalıyız” dedi.

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (YDTA) Başkanı İlker Aycı da yaptığı değerlendirmede,  liman şehri olması itibariyle İskenderun ve Hatay bölgesinin çok ciddi anlamda rüzgâr santralleri için uygun bir bölge olduğunu belirtti. Bunu planlarken de ekolojik dengeyi gözeterek, rüzgâr tünellerin en güçlü olduğu yerlerde, en yüksek kapasitede çalıştıracağımız yerde kurulması gerektiğine de vurgu yapan Aycı; “Güneş konusunda bu bölgenin çok güçlü potansiyeli var. Güneş enerjisi geleceğin enerjisidir. Teknoloji giderek gelişiyor. Güneş enerjisinde teknolojinin gelişimini takip etmekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here