Çirkin, ‘Kandil’den de İmralı’ya Heyet Gitmesi’ Önerisini Değerlendirdi…

0
117

şefik çirkin açıklama4Kepazelik!

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, terör örgütü mensubu Murat Karayılan’ın, “Kandil’den de İmralı’ya bir heyet gitmesi halinde sürecin hızlanacağı” yönündeki sözlerini ‘kepazelik’ olarak değerlendirdi.

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen milletvekili Çirkin, çözüm sürecine ilişkin, MHP olarak hiçbir zaman kan akmasından yana olmadıklarını ve olmayacaklarını belirtti. MHP’nin çıkışlarının; vatanını, devletini ve milletini seven Kürt kökenli vatandaşlara kesinlikle bağlantılı olmadığının ifade eden Çirkin; “Tam tersi MHP bu noktada asıl anlayış gösterilmesi, asıl yardımcı olunması gereken kesimin Kürt kökenli vatandaşlarımız olduğuna inanır. Çünkü onlar PKK’nın silahlı, AKP’nin de siyasi terörünün arasına sıkışmışlardır. Fikirlerini bağımsız olarak söyleme hakkından mahrumdurlar. Namlunun gölgesinde, tehdit altında seslerini çıkaramamaktadırlar. Biz onların devletimizin ve milletimizin birliği noktasındaki fedakârlıklarını biliyoruz” dedi.

Bir soru üzerine Karayılan’ın, “Kandil’den de İmralı’ya bir heyet gitmesi halinde sürecin hızlanacağı” sözlerini değerlendiren Çirkin; “Bu kepazeliğin ta kendisidir. Hüseyin Çelik Kandil’e gidebilir çok daha ahlaki olur, Sayın Başbakan da İmralı’ya gidebilir bu da daha ahlaki olur” açıklamasında bulundu.

İdam Derhal Gelmelidir

Bazı sivil toplum kuruluşlarının zaman-zaman tecavüz suçlarına karşı idam cezasının geri getirilmesi talebinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine de konuşan Çirkin; “Bu yapılan da millete tecavüzdür, devlete tecavüzdür. Siz bizim devletimizi yıkmaya çalışacaksınız, askerimize, polisimize kurşun sıkacak ve şehit edeceksiniz. Bunun karşısında, ‘biz idam cezası gelsin’ dediğimizde, korkunuzdan telaşa kapılacaksınız. Eğer idam cezası kalkmasaydı İmralı’daki cani, can korkusundan ağzını dahi açamayacaktı, sesini dahi çıkaramayacaktı. İdam derhal gelmelidir. MHP idamdan ve asmaktan bahsederken bunu bir hukuki zemin içinde tartışmaktadır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here